'Luchtgevecht' tijdens Blauw Geel'38 - Juliana'31 (Foto's Peter Kuijpers)
+audio

Blauw Geel'38/Jumbo sluit trainingsweekend af met zege op Juliana'31

Voetbal 1.045 keer gelezen

'De wedstrijd van de gemiste kansen' is een stoffig cliché, maar voor deze wedstrijd meer dan toepasbaar. Nam niet weg dat de tweede partij binnen drie dagen vooral het eerste uur een acceptabele amusementswaarde had. Ahmed Abdirizak en Danny Verbakel (Pingel) scoorden voor rust. Na rust kwam daar slechts één treffer bij van de ingevallen Joey Hellstern die de 3-0 eindstand bepaalde.

Trainer Niels van Casteren liet zijn (te verwachten basis) compleet aan de kant voor het duel met Hoofdklasser Juliana'31. De Maldenaren waren overigens ook nog niet compleet wist trainer Remko Bicentini van Juliana'31 te melden. Bicentini combineert zijn taak als trainer bij de Gelderlanders sinds 2016 met die van bondcoach van Curaçaos waar hij Patrick Kluivert afloste. Niels van Casteren speelde met een driemans-achterhoede (Desley Schilders –Martijn van Loon- Erik van Loon) Yoeri Vissers speelde daarvoor en had de bekende –Box-to-box- rol. Voorin met Emiel van der Sanden en Ruben Borato in de spits met Danny Verbakel en Tresor Shema opkomend over de flanken. De tien positie was voor Sam Strijbosch en dat met verve deed.

Sam Strijbosch loopt voorbij zijn Maldense tegenstrever (Foto Peter Kuijpers)

De lat
Blauw Geel'38 was sterker en domineerde eigenlijk de hele wedstrijd. In de 13e minuut was het Ahmed Abdirizak die een terugelegde bal van maatje Tresor Shema succesvol afrondde. Sam Strijbosch geselde kort hierna de lat met een schot van afstand. De eerste kans voor de bezoekers viel pas te bespeuren in de 37e minuut, maar de inzet ging rakelings naast. Vijf minuten voor het rustsignaal ging Emiel van der Sanden onderuit en wees scheidsrechter Charles Kezer naar de stip. Danny  Verbakel liet zijn team van elf meter met een 2-0 stand rusten.

Sander Egmond kijkt waarheen

Trakteren
Blauw Geel toonde zich na rust opnieuw sterker waar Lucas Borato zich een paar goede mogelijkheden wist te verschaffen, maar wist niet te scoren. Van Casteren liet zijn team na rust nog een kwartiertje doorspelen en wisselde toen massaal.  Blauw Geel'38 was een paar dicht bij een treffer, maar er leek zich soort van loomheid meester te hebben gemaakt van het team. Kansen te over waar de jarige Alexander Mols zich niet wist te trakteren nadat hij vrij uit mocht halen. Joey Hellstern lukte dat wel en op aangeven van Sander Egmond liftte hij de bal keurig over de Maldense doelman: 3-0 Eigenlijk werd het nog 4-0, maar het doelpunt van Hellstern werd onder stevig protest door Kezer geannuleerd. Juliana'31 kreeg ook nog mogelijkheden, maar Brahim Zaari toonde zich een solide sluitpost. Het veld werd als maar groter waardoor het tempo uit de wedstrijd verdween.