Heeswijk - Margriet 2-0 (Foto: Hans Heesakkers)
Heeswijk - Margriet 2-0 (Foto: Hans Heesakkers)

2H: Erp overklast Prinses Irene, tumult in slotfase EVVC, winst Heeswijk

Voetbal 1.601 keer gelezen

OSS/UDEN/MEIJERIJSTAD| RKVV Erp won op papier slechts met 2-1 van Prinses Irene maar in werkelijkheid was er geen sprake van een spannende wedstrijd. Erp was op alle fronten superieur. EVVC zag Helvoirt vlak voor tijd 2-2 maken maar wegens buitenspel ging de goal toch niet door wat veel commotie in de hand werkte. De scheidsrechter floot daarom meteen af voor het einde: 1-2. Heeswijk versloeg op eigen veld Margriet met 2-0. 

Erp en Prinses Irene doen meestal weinig voor elkaar onder maar daar was deze keer geen sprake van. Erp heeft namelijk de laatste weken de bekende geest gekregen en ging als een stoomwals over de bezoekers heen. De Erpenaren hebben echter nog wel steeds hetzelfde probleem, een makke die luistert naar de bekende term 'gebrek aan scorend vermogen'.  Ook deze keer kwam dit weer naar boven maar uiteindelijk wisten de Erpenaren wel twee keer het net te vinden. In eerste instantie was het de uitstekende rechtsback Marcel Claasse die weer eens langs het lijntje naar voren was gesneld en op aangeven van Willem den Dekker de 1-0 maakte. Erp bleef gas geven en werd beloond toen de wederom nuttig spelende Koen van Deurzen de eveneens sterk acterende Toon Barten in staat stelde 2-0 te maken. Eigenlijk was de wedstrijd daarmee gelopen alleen verzuimde Erp om de wedstrijd helemaal dood te maken. Dat kwam de bewoners van D'n Uil nog bijna duur te staan toen Tim van de Heijden via een van richting veranderd schot 2-1 maakte. Hierdoor werd het nog spannend ook maar uiteindelijk bleven de punten waar ze thuishoorden.

Helvoirt - EVVC 1-2
Helvoirt zakte bewust in en probeerde daarmee EVVC het leven zuur te maken. De gasten uit Vinkel kregen echter desalniettemin aardig wat kansen maar het moet gezegd dat ook Helvoirt zich met uitvallen aardig gevaarlijk toonde. Zo was Rico de Laat dichtbij een doelpunt. Vlak voor rust was het dan echter toch EVVC dat op voorsprong kwam toen de bal op elf meter kwam te liggen. Een terechte strafschop. Het was Gerwin van de Boom die het vonnis voltrok: 0-1. Meteen na de pauze scoorden de bezoekers opnieuw. Op aangeven van Van de Boom en Joris van de Doelen was het Mark van Zoghel die met een fraai gebogen schot de hoek wist te vinden: 0-2. Een mooie goal. Eigenlijk leek daarmee het duel gelopen maar na ruim een uur kwam Helvoirt ineens op 1-2. In de slotfase volgde dan toch nog het nodige tumult. Zeker toen de in de laatste minuut een bal werd teruggelegd en de bal in het doel verdween. De grensrechter stond echter met de vlag omhoog en de man in het zwart nam dat advies over. EVVC-trainer Stephan Hesemans: "Ik kon het niet goed zien maar mensen die er dichtbij stonden zeiden dat het wel degelijk buitenspel was. Ik weet het niet, zelf niets gezien." Vervolgens was er het nodige tumult want de grensrechter werd uitgescholden voor van alles en nog wat. Speler Menno van Hattem kreeg nog rood. De scheidsrechter besloot vervolgens om maar meteen voor het einde van de wedstrijd te fluiten.

Heeswijk - Margriet 2-0
De openingsfase was zeker voor de gasten uit Oss die het betere voetbal op de mat legden. Vooral Luuk Haas en de 17-jarige Teun van Grunsven speelden hierbij een bepalende rol. Toch was ook Heeswijk wel gevaarlijk en had men misschien een strafschop moeten hebben na een situatie met Wouter van Dijke. Het was echter vooral Heeswijk-doelman Niek van Zutphen die vol in beeld kwam met prima reddingen. Na de pauze kwamen de gastheren op voorsprong. Na een vrije trap van good-old Camiel van Doorn was het spits Wouter van Dijke die met een fraaie 'flick' achter het standbeen om het net wist te vinden: 1-0. Margriet zocht daarop de aanval maar verzandde vooral in een loopgraven gevecht met Heeswijk dat niet echt van wijken wilde weten. Kansjes waren er over en weer maar echt gevaarlijk werd het zelden. Vlak voor tijd viel de beslissing toen Van Doorn wederom een vrije trap nam. Deze keer was het Jules Heerkens die een echte spitsengoal maakte: 2-0. 

TGG - Rhode 1-3
Koploper Rhode had het behoorlijk lastig bij TGG, men kwam zelfs met 1-0 achter. Uiteindelijk was het echter Kyron Bus die voor de pauze nog gelijk maakte: 1-1. De bezoekers bleven harken maar hadden het geluk dat TGG met een man verder moest. Pas in het laatste kwartier kon Rhode echt doordrukken. Een prima individuele actie van Geert Oerlemans betekende 1-2 waarna de 1-3 van Koen van der Zanden de definitieve beslissing betekende.

Verdere uitslagen:
Volharding - Venhorst 5-0
Emplina - WSC 2-1

1. Rhode 5-15
2. EVVC 5-11
3. Emplina 5-10
4. SSS'18 5-10
5. Erp 5-9
6. RKVV Volharding 5-9
7. Prinses Irene 5-8
8. VV Heeswijk 5-7
9. BVV 5-6
10.WSC 4-4
11.VV Helvoirt 5-3
12. Margriet 5-3
13. VV TGG 3-0
14. Venhorst 4-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant