De vrouwen van WEC en VOW gaan met één team een jaartje samen
De vrouwen van WEC en VOW gaan met één team een jaartje samen

Vrouwen VOW gaan samenwerkingsverband aan met WEC

Voetbal 404 keer gelezen

ZIJTAART – Het eens zo trotse en sterke VOW-bolwerk van voetballende vrouwen vertoont haarscheurtjes. Van twee teams vorige seizoen bleef er afgelopen seizoen nog slechts één elftal over. Zelfs dit team dreigt voor de nieuwe competitie onderbezet te blijven. Hoogste tijd voor actie!

Carla van der Linden wist kliksport te melden dat VOW vorige week een samenwerkingsverband is aangegaan met de vrouwenafdeling van WEC uit Wijbosch. Komend seizoen komt er als overlapping een ST-team (samenwerkingsteam) dat in de vierde klasse vrouwenvoetbal gaat starten. Van der Linden: "We gaan in principe hier in Zijtaart voetballen, maar dat kan ook best een keer op Sportpark de Glorie zijn in Wijbosch. We spelen in onze oranje witte shirts. WEC heeft overigens ook nog een eerste vrouwenteam dat in de vijfde klasse speelt. Er komen bij VOW heel veel A-speelsters over volgend seizoen, maar daar hebben we nu niets aan. Het is een overeenkomst voor één seizoen en zien dan verder. Een leuke oplossing voor Meijerijstad toch?"



Teams mogen zich aanmelden voor voetballen in de zaal

Vrouwen zaalvoetbal
Van der Linden wilde verder nog wat kwijt over het zaalvoetbal voor vrouwen dat in Veghel alweer dateert uit de jaren tachtig. Afgelopen seizoen speelde daar nog maar negen teams. Van de Linden: "Dat moeten er echt meer worden. We willen naar twaalf teams. Een team bestaat uit vier veldspelers plus keepster. De club moet wel tien speelsters op de lijst hebben staan. De speelavond is maandagavond in Sporthal de Bunders of de Zwijsen sporthal. Het seizoen loopt van september tot en met mei. Zou mooi zijn als er wat teams bij zouden komen. Ik dacht dat er verder nergens in de regio een vrouwen-zaal-competitie is." Meer info op site ZVV:  info@zvv-veghel.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant