Links Wethouder Eric van den Bogaard, in het midden Carl Smeets van BPD Projectontwikkeling en rechts Mark van Doorn van Janssen de Jong Projectontwikkeling.
Links Wethouder Eric van den Bogaard, in het midden Carl Smeets van BPD Projectontwikkeling en rechts Mark van Doorn van Janssen de Jong Projectontwikkeling.

Woningbouw De Bolst kan weer van start, ruimte voor 200 woningen

Wonen 1.064 keer gelezen

ERP | Wethouder Eric van den Bogaard heeft maandagmiddag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de VOF De Bolst (een samenwerkingsovereenkomst van Janssen de Jong Projectontwikkeling en BPD Ontwikkeling). Ook is er een nieuwe planvisie die meer ruimte biedt om mee te bewegen met de markt. Daarmee staan alle lichten op groen als het gaat om woningbouw op De Bolst in Erp.

"Door de economische crisis hebben we pas op de plaats moeten maken. Ik ben blij dat er nu een samenwerkingsovereenkomst ligt, met steun van de Dorpsraad. De nieuwbouw en zelfbouw kunnen nu van start. En wat mij betreft is het: met volle vaart vooruit", aldus wethouder Eric van den Bogaard.
Kern van de nieuwe planvisie is dat er meer ruimte komt voor flexibiliteit en fasering van woningbouw. Daarmee kan beter worden ingespeeld op de wensen op de huidige woningmarkt, bij voorbeeld als het gaat om het type woning of de woonomgeving. Ook komt er, op advies van onder meer de Dorpsraad, meer ruimte voor groen en een meer speelse inrichting. De grondexploitatie is aangepast aan het nieuwe plan en de nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

200 nieuwe woningen
Op De Bolst is ruimte voor ruim 200 nieuwe woningen. De VOF gaat bouwkavels afnemen voor projectmatige woningen en de gemeente gaat bouwkavels voor particulieren aanbieden. De eerste geïnteresseerden hebben zich al gemeld. Ook geïnteresseerd in een woning of in een bouwkavel? Neem dan contact op met de gemeente via 14 04 13 of info@meierijstad.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant