Afbeelding

'Isoleren betekent een investering in onze duurzame toekomst'

Wonen 243 keer gelezen

VEGHEL | De actie 'Rooi Isoleert' is van start gegaan; een actie voor spouwmuurisolatie van coöperatie De Verbinding in samenwerking met onder meer de gemeente Meierijstad.

Uit www.energielabelatlas.nl blijkt dat in Sint-Oedenrode, Boskant, Olland en Schijndel nog grote kansen liggen om samen woningen te isoleren. Dit zorgt niet alleen voor meer wooncomfort maar ook direct voor een besparing op de energierekening.

Bouwjaar
Spouwmuurisolatie is met name interessant voor huizen die zijn gebouwd tussen 1926 en 1976. Bij huizen vallende binnen deze doelgroep is vorige week huis aan huis een brief en een folder met informatie over deze actie verspreid. Dezelfde actie is ook al eerder in de voormalige gemeenten Schijndel en Veghel uitgevoerd. In Schijndel zijn inmiddels 90 woningen geïsoleerd en in Veghel, waar de actie nog loopt, zijn al 120 aanmeldingen ontvangen. Met Rooi Isoleert is heel Meierijstad bij de actie betrokken.

Energieneutraal
Gemeente Meierijstad vindt duurzaamheid, waaronder het zuinig omgaan met energie, heel belangrijk. Een van haar doelstellingen is om in 2050 een energieneutrale gemeente te zijn. Wethouder van Rooijen is afgelopen vrijdag naar de weekmarkt in Sint-Oedenrode gegaan om de actie nog eens extra onder de aandacht van de bewoners te brengen: "Isoleren betekent niet alleen meer woonplezier en waardevermeerdering van een woning, maar ook een investering in onze duurzame toekomst". aldus Van Rooijen.

Meer info over locaties en tijden zijn te vinden op de website www.rooiisoleert.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant