Afbeelding

Gigantisch project voor Veghelse bedrijven Gaffert BV en BKRS

Zakelijk 2.126 keer gelezen

VEGHEL | Twee Veghelse bedrijven die gezamenlijk aan een gigantisch project werken dat zelfs voor Nederlandse begrippen exceptioneel is. Gaffert BV en BKRS Crane Systems doen het.

Waar het allemaal om draait, is een opdracht van het Roermondse Sif Group, een bedrijf dat onder meer delen voor monopiles (funderingspalen), die in een nieuwe assemblagehal op de Tweede Maasvlakte in Rotterdam aan elkaar worden gelast tot monopiles. Deze zijn bestemd voor Nederlandse offshore windparken die de komende tijd in de Noordzee gebouwd worden.
De engineering en bouw van zes dubbelligger bovenloopkranen hiervoor worden in Veghel uitgevoerd door BKRS, het transport naar Rotterdam wordt vervolgens verzorgd door Gaffert. De fabricatie van de kraansystemen vond plaats in een extra werkplaats die BKRS speciaal hiervoor bouwde. Omdat het regulier personeelsbestand niet toereikend was, werden extra werkkrachten ingehuurd. "We hebben er met ruim dertig mensen aan gewerkt", aldus Martijn Bekkers van BKRS. "En er zijn tijden geweest dat we 24 uur per dag in touw waren. Alles is strak gepland, een fout kunnen we ons niet veroorloven. Daarvoor zijn er te veel belangen – én geld - mee gemoeid."

215 ton en 45 meter lang
Ter verduidelijking om de grootte van de operatie aan te geven: één kraan weegt 215 ton en is 45 meter lang. "Het is een transport van een afmeting dat in Nederland zeer zeldzaam voorkomt. Achter het stuur zit een uitzonderlijk goede chauffeur", aldus Theo Gaffert van Gaffert BV. Er vindt per maand één transport naar de Maasvlakte plaats, de laatste zal in november zijn.

Het hele verhaal over deze bijzondere samenwerking staat in de laatste Bedrijvig Veghel.

Het transport op weg naar Rotterdam.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant