Het team van Work Factory Veghel.
Het team van Work Factory Veghel.

Work Factory neemt werk en zorg uit handen

Zakelijk 2.649 keer gelezen

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Veghel.

Wie stelt dat Work Factory enkel een uitzendbureau is, doet de Veghelse onderneming ernstig tekort. Want de organisatie van directeur Youssef el Meliani en zijn team doet veel meer dan uitzenden alleen.

Doorgroeien
Bij Work Factory is de zorg omtrent een evenwichtig personeelsbestand in vertrouwde handen. Zodat ondernemers zich kunnen blijven richten op hun corebusiness en kunnen blijven concurreren in een uitdagende markt.
Sinds de oprichting ruim veertien jaar geleden was Work Factory gevestigd aan de Markt in Veghel. Begin 2016 besloot Work Factory directeur Youssef te verhuizen naar het Business Centrum Frisselstein. "De ruimte in ons pand aan de Markt werd te beperkt, hier kunnen we doorgroeien", stelt directeur Youssef el Meliani, die een team van vijf mensen aanstuurt.

Ervaring
Work Factory is voornamelijk actief in de bouwsector. Voor deze specialisatie is gekozen omdat de kern van het bedrijf beschikt over veel kennis en ervaring in deze branche. Voor vele bouwprojecten - variërend van de ziekenhuizen Bernhoven, Reinier de Graaf in Delft en het Amphia in Brede tot de TU in Eindhoven - zijn inmiddels vakmensen door Work Factory geleverd. "Nu de crisis grotendeels achter de rug lijkt, neemt de vraag naar vakkundig personeel weer toe", zegt Youssef el Meliani. Het zijn dus drukke tijden voor zijn bedrijf dat op zoek naar geschikt personeel zelfs in het buitenland op zoek is gegaan. "Pure noodzaak, door de crisis kozen steeds minder jongeren voor de bouw omdat er jarenlang geen werk was. Nu de economie weer aantrekt, komen we mensen tekort. Ik ben in Portugal en Griekenland aan het kijken. Waarom? Omdat daar goede vaklieden wonen. Het leveren van kwaliteit staat bij ons altijd voorop. Ontzorgen betekent ook dat wij onze opdrachtgevers garanderen dat de geldende wet - en regelgeving wordt nageleefd zoals bijvoorbeeld het zogenoemde loonverhoudingsvoorschrift, ook wel 'inlenersbeloning' genoemd.

Personeel
Work Factory doet meer dan het leveren van vakkundige werknemers voor op de bouwplaats en kantoor (UTA). Naast het uitzendbureau is Work Factory voor bedrijven het HR- verlengstuk. Door medewerkers te Payrollen neemt het Veghelse uitzendbureau de volledige personeelsadministratie op zich. Voor de bemiddeling tussen zzp'ers en opdrachtgevers is er Bouwbemiddeling Meliani (BBM). Daarnaast biedt Work Factory begeleiding van A tot Z op Social Return-projecten waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een arbeidsplaats wordt geboden.
Juist in deze tijd dat de markt weer aantrekt en veel bedrijven op zoek zijn naar goed (tijdelijk) personeel, kan Work Factory veel werk en zorg uit handen nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant