Afbeelding

Vanderlande 'sluit de cirkel' op Eindhoven Airport 

Zakelijk 908 keer gelezen

VEGHEL | In samenwerking met Eindhoven Airport, leveranciers en recyclingbedrijven wil Vanderlande onderdelen van het bestaande bagageafhandelingssysteem op de luchthaven hergebruiken om de levensloop van de materialen te verlengen in plaats van onderdelen weg te gooien.

Vanderlande verzorgt de uitbreiding van het bagageafhandelingssysteem op Eindhoven Airport en werkt daarbij volgens de normen van het Closing-the-Loop-project. Dit gebeurt als onderdeel van de uitbreiding van de bagagehal, waardoor de capaciteit van het systeem aanzienlijk toeneemt als de bouw aan het einde van het eerste kwartaal van 2017 voltooid is. 
 
Innovatie en duurzaamheid
Andrew Manship, Executive Vice President Airports bij Vanderlande: "Dit initiatief maakt deel uit van een gemeenschappelijk stappenplan voor innovatie en duurzaamheid dat aansluit op de doelstellingen van Vanderlande en Eindhoven Airport ten aanzien van een verantwoordelijk milieubeleid. Het algemene doel is het tegengaan van afbreuk van de waardeketen door de levensduur van de huidige bagageafhandelingsapparatuur op Eindhoven Airport te verlengen." 
 Gaby Mols, Manager Corporate Responsibility bij Eindhoven Airport: "Eindhoven Airport zet met het Closingthe-loop-project de volgende stap naar een circulaire economie. Het project verkent een bedrijfsmodel en creëert bewustzijn over de noodzaak van een overgang van een lineaire naar een circulaire economie." 

Afval
Ondernemingen volgen vooral lineaire industriële processen, waarbij producten worden geproduceerd, gebruikt en vervolgens als afval worden afgevoerd. Door de toenemende schaarste en uitputting van natuurlijke grondstoffen is dit echter niet duurzaam.
Daarnaast worden materialen steeds duurder en het percentage dat hiervan kan worden hergebruikt door conventioneel recyclen is niet hoog genoeg om het gat te kunnen dichten. De meest logische oplossing is overschakelen van een lineaire op een circulaire economie en dit is de motivatie voor het Closing-the-Loopproject.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant