Afbeelding

'We gaan hier nieuwe producten ontwikkelen'

Zakelijk 2.053 keer gelezen

VEGHEL | Er is de afgelopen dagen keihard gewerkt in de Proeffabriek. De transitie van Davino naar Bakkerij van Leur is namelijk in volle gang. "We hebben gekozen voor deze wijzigingen omdat er op de Noordkade, naast het assortiment van Bakkerij van Leur wat nu al in de Jumbo Foodmarkt ligt, vraag is naar nog meer producten uit het assortiment van de Veghelse bakker", aldus Jan van Leur. Morgen heropent Jan zijn zaak in de Veghelse Proeffabriek.



Joerie checkt of het bord recht hangt.

"Vrijdag zijn we open. Komend weekend wordt het Feel Goed & Shop Event gehouden op de Noordkade. Een leuk evenement waar wij graag ons steentje aan willen bijdragen." Vandaar dat er de afgelopen dagen ontzettend veel werk is verzet. Donderdagmiddag werden de borden van Van Leur opgehangen. Jan: "Natuurlijk blijft het oude ijsmerk Davino bestaan en wie weet komt er nog weleens een ijsje op de markt met deze naam, maar voor alsnog gaat alleen de naam van de winkel veranderen. We willen in deze winkel gaan kijken waar de mensen nog meer voor warm lopen. Daarom gaan we hier nieuwe producten ontwikkelen, al dan samen met onze collega's op de Noordkade. Het zou toch mooi zijn als we een echt Veghels broodje kunnen maken met de pindakaas van Voets of de salade gemaakt door Teun van DIS."

De naam
In de nieuwe winkel in de Proeffabriek kan de klant terecht voor het bekende assortiment, maar ook voor speciale producten. De Davino-producten verdwijnen dan ook niet. Toch heeft Jan ervoor gekozen om de naam op de gevel te veranderen van Davino in Bakkerij van Leur. "We zijn nog op zoek naar een mooie herkenbare naam, zodat de consument weet wat deze winkel anders maakt dan de gebruikelijke winkels van de bakkerij", legt Jan uit.

De winkel komt op dezelfde locatie te zitten als Davino.

Vier winkels in één
De winkel wordt opgedeeld in vier ruimtes: de keuken, chocolade, ijs en alles wat met brood te maken heeft. In de keuken kan men bijvoorbeeld belegde broodje aanschaffen om te nuttigen als lunch. "Meenemen of hier opeten. Het kan allebei." Het assortiment staat nooit vast bij Van Leur. "Uiteindelijk bepaalt de klant. Als ze iets missen dan horen we het graag. Het ijsmerk Häagen-Dazs wordt in ieder geval toegevoegd aan het scala aan producten dat wij gaan aanbieden." De winkel in de Proeffabriek is dit weekend open.

Jan geeft instructies aan Britt en Joerie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant