Gerard van Lankveld is Bouwbedrijf Versteegden altijd trouw gebleven.
Gerard van Lankveld is Bouwbedrijf Versteegden altijd trouw gebleven.

Gerard van Lankveld vijfentwintig jaar in dienst bij Versteegden

Zakelijk 1.406 keer gelezen

ERP | Bouwbedrijf Versteegden heeft donderdag 14 september zijn tweede 25-jarige jubilaris van dit jaar: Erpenaar Gerard van Lankveld.

Jan Versteegden had al gelijk bij de start van zijn bedrijf een neusje voor goed personeel: Joop van Berlo was in die tijd zijn allereerste 'knecht'. Eerder dit jaar vierde de metselaar zijn 25-jarig jubileum bij het bouwbedrijf. Gerard van Lankveld werd de tweede medewerker. En ook die bleef het bedrijf trouw: de 59-jarige Erpenaar is donderdag 14 september precies 25 jaar in dienst. "Gerard en ik kennen elkaar al veel langer", vertelt Jan Versteegden. "We werkten al vijftien jaar samen voordat ik voor mezelf begon. Hij woonde in die tijd tegenover me. Toen ik een timmerman zocht, had Gerard daar wel oren naar. We waren het vervolgens snel met elkaar eens."

'Gerard kan alles maken'
In de 25 jaar ontpopt Gerard, die door iedereen Gerrit wordt genoemd, zich als het manusje van alles binnen het bedrijf. "Gerard is nog een ouderwetse timmerman. Zo een die alles kan maken. En die ook alles zelf nog meent te moeten maken trouwens. Gezond eigenwijs dus", knipoogt Mark Versteegden, de zoon van Jan die inmiddels ook mee in het bedrijf zit. "We zijn als bedrijf blij dat we iemand als Gerrit in de gelederen hebben. Hij is vaak degene die op de complexe projecten staat." Direct komt ook een voorbeeld op tafel: "Een tijdje terug hadden we een bouwproject met alleen maar schuine lijnen. De externe bouwbegeleider die door de opdrachtgever was aangesteld, eiste dat we de bouw uit zouden zetten met een total station. Dat is een digitaal meetapparaat. 'Op de ouderwetse methode, met draad en bouwplanken, zou dat technisch niet mogelijk zijn', beweerde de bouwbegeleider. Maar hij kende Gerard nog niet. Die mat het project tot op de mm nauwkeurig uit."
Met zijn ervaring heeft hij intussen ook al veel timmermannen opgeleid. "Hij is heel secuur in zijn werk, zuinig op zijn gereedschap en eist ook dat anderen dat zijn. Die drang naar perfectionisme vinden sommige jongeren wel eens lastig. Maar één ding staat vast: als je onder de vleugels van Gerard hebt gezeten, dan weet je dat je een goede timmerman bent en dat je de basis onder de knie hebt."

Hart voor het bedrijf
Dat de band tussen Bouwbedrijf Versteegden en Gerard innig is, blijkt wel uit het feit dat iedereen uit huize Van Lankveld wel iets met het bedrijf heeft. Gerards vrouw, Dianne, komt wekelijks langs om de boel op orde te brengen. Dochter Chantal hielp haar daar in het verleden wel eens bij en ook zoon Boy heeft ooit eens een blauwe maandag bij Versteegden gewerkt.
Op 14 september is het precies 25 jaar geleden dat Gerard van Lankveld in dienst trad. Op zondag 17 september geeft het bedrijf hem een feest cadeau bij Partycentrum Van Haandel, waar collega's, vrienden en kennissen voor zijn uitgenodigd.
"De bouw is de laatste paar jaar enorm veranderd. Veel komt bijvoorbeeld prefab aan. De eisen aan timmermannen zijn dan ook totaal anders dan 25 jaar geleden. Als bedrijf groeien we met de tijd mee. Maar het is wel fijn om nog iemand als Gerard in de gelederen te hebben: zijn specialisme komt vaak van pas."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant