Afbeelding
Foto: Annemieke van der Aa

'Het succes is niet komen aanwaaien'

Zakelijk 7.989 keer gelezen

VEGHEL | Een nieuwe huisstijl, een nieuw logo en volop ambities. Het grondverzet- en transportbedrijf Van de Beeten BV aan de Erpseweg in Veghel is volop in beweging. Ooit begonnen als een traditioneel loonbedrijf, is Van de Beeten uitgegroeid tot een gerenommeerd en multidisciplinair grondverzet- en transportbedrijf. Hoe? 'Heel simpel, door heel hard te werken'.

Algemeen directeur Bas van de Beeten kan er nog van nagenieten. Van de spectaculaire presentatie eind juli op de Noordkade van de nieuwe huisstijl en slogan ('Grondig met daadkracht') van zijn bedrijf. Sinds vorig jaar was er, in samenwerking met BEK Veghel, hard aan gewerkt en het resultaat overtrof de verwachtingen. "Iedereen was zo enthousiast", vertelt Bas van de Beeten. "Het was meer dan de presentatie van de nieuwe huisstijl en een slogan. Hiermee laten we de buitenwereld zien dat we niet meer het boerenbedrijf van voorheen zijn. We hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Dit is het nieuwe Van de Beeten BV. Grappig is dat we sinds de introductie veel sollicitaties binnen krijgen. Jongens willen hierbij horen."

Vader Cor
Ongetwijfeld zullen de grondleggers van het bedrijf, vader Cor, en zoon Bas, wel eens aan de tijden van voorheen hebben gedacht. Toen begonnen werd als traditioneel agrarisch (melkvee)bedrijf, waar later de activiteiten werden uitgebreid met loon- en grondverzet naar het Van de Beeten anno 2017. "Ik was van jongsaf aan al geïnteresseerd in alles wat met machines te maken heeft en wat minder in de agrarische sector. Je moet je afkomst niet verloochenen natuurlijk maar ik wilde wel vooruit. Ik zag toekomst in het grondverzet en transport", zegt Bas. Die voorliefde kwam tot uiting in een sterke groei van het wagen- en machinepark (inmiddels beschikt van de Beeten over 130 gemotoriseerde eenheden) en maakte het bedrijf tot wat het nu is.

Bas en Nathaly. 

De weg ernaar toe was lang, met de nodige risico's, hobbels, en soms grote stappen. "In 2009 hebben we het agrarisch loonbedrijf verkocht, dat gaat niet in de koude kleren zitten. Maar het moest wel omdat we verder wilden. In 2012 hebben we de overname gerealiseerd van Meulendijks Bulldozer en Transport. Opeens hadden we veertig man personeel", blikt Bas terug.

De werkzaamheden variëren: de focus ligt op het grondverzet in de grond-weg en waterbouw, de aanleg van manegebodems en exclusieve tuinen/ natuurtechnische werken, maar daarnaast zijn er de transportactiviteiten, leveranties van primaire en secundaire bouwstoffen en containerverhuur. Kwaliteit in zowel materieel als uitvoering staat daarbij altijd voorop. "Velen kunnen een infrawerk maken", verduidelijkt Bas, "maar wij zorgen dat deze de juiste maatvoering heeft en met behulp van de nieuwste machines en 3D-technieken wordt aangelegd. Grondig uitgevoerd door vakmensen."

Passie
Ook het personeelsbestand kende een enorme groei. Inmiddels zijn er 120 mensen in dienst, veelal uit Veghel en omgeving, en daar ligt volgens Bas ook de basis voor het succes van Van de Beeten. "We werken met een MT van vier mensen, Ben Bolman, Niels Schellekens en Pedro Jansen met ieder zijn verantwoordelijkheid en aanvullend naar elkaar. Verder kan ik zeggen dat ik niemand van de medewerkers kwijt zou willen. Ik koester ze. Iedereen hier is even belangrijk. De gedrevenheid hebben we allemaal, het zit in ons DNA. Als er een nieuw materieelstuk binnenkomt, ben ik nog net zo enthousiast als bij de eerste. Hetzelfde gevoel heb ik ook als er een vrachtwagen van ons voorbij rijdt. Het is gewoon de passie en trots voor het werk en voor ons bedrijf."

Nu de introductie van de nieuwe huisstijl achter de rug is, is er geen tijd om op de lauweren te rusten. Van de Beeten is volop met de toekomst bezig. Het bedrijf kreeg onlangs groen licht van de gemeente om te mogen uitbreiden. Het kantoor krijgt een extra verdieping en er zijn plannen om het depot uit te breiden. Altijd weer een stap vooruit denken, het zit bij de ambitieuze Bas in het bloed. "Het succes is niet komen aanwaaien", vervolgt Bas. "Het is een kwestie van keihard werken. Gelukkig heb ik een vriendin, Nathaly, die me voor de volle honderd procent hierin steunt, want het is niet altijd makkelijk. Ik moet nog leren af en toe eens wat meer te genieten van alles wat we hier samen hebben opgebouwd."

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant