Afbeelding

Germenzeel jaagt op 'energie(sluip)dieven'

112 1.137 keer gelezen

UDEN | Het buurkracht team van Germenzeel blijft zeer energie(k) bezig. Na de succesvolle actie met de warmtescan is het team deze en volgende week samen met de bewoners op zoek naar "dieven". Ja, dieven die de bewoners zelf in huis hebben gehaald en ongemerkt hen een centje lichter maken.

Het gaat er hierbij om elektrische apparaten die (ongemerkt) energie slurpen ofwel in stand-by modus nog veel stroom verbruiken. Hiervoor heeft het team de beschikking gekregen over een aantal speciale energiemeters die door de landelijke organisatie Buurkracht aan de Germenzeel zijn uitgeleend.

Zo werden bij bewoners de oude koelkast in de berging als energiedief aangemerkt, maar ook het Horizon systeem van Ziggo werd als energieslurper bestempeld. Ook andere apparatuur die stand-by stond en lampen waar nog geen led in zat moesten hun overmatige energiebehoefte toegeven.

Al met al heeft deze zoektocht tot nog toe al een besparing van honderden kWh kunnen opleveren. Deze actie past in het streven van Germenzeel om nog dit jaar de duurzaamste buurt van Uden te worden en daarmee een voorbeeld te stellen voor andere buurten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant