Afbeelding

Ouderen genieten van kerstdiner bij Van der Valk

Algemeen 322 keer gelezen

UDEN | Het wordt langzaamaan koud en donker, kerstliedjes klinken op de radio en de versiering wordt weer uit de kast gehaald. Dit kan maar een ding betekenen, de kerstdagen komen er weer aan. Een goed moment om gezamenlijk te dineren en de kerstgedachte, warmte en gezelligheid met vrienden en familie te delen.

door onze redactie

Dit geldt helaas niet voor iedereen. Er is een grote groep ouderen die de feestdagen in eenzaamheid doorbrengt. Tweehonderdduizend ouderen in Nederland krijgen maar één keer per maand bezoek van vrienden of familie en leven zo een alleenstaand en eenzaam bestaan. Van der Valk hecht met haar rijke geschiedenis veel waarden aan familietradities en vindt dat zeker tijdens de feestdagen niemand alleen hoeft te zijn. Daarom verzorgt Van der Valk met ruim veertig Hotels & Restaurants in samenwerking met het Ouderenfonds door het hele land voor het dertiende jaar kosteloos een smaakvol, geheel verzorgd drie gangen kerstdiner voor deze eenzame ouderen. In totaal worden binnen de twee weken voor kerst enkele duizenden ouderen verrast met een diner.

Keukenbrigade
De deelnemende Van der Valk vestigingen organiseren tijdens de avonden verschillende activiteiten om de avond nog onvergetelijker te maken. Van der Valk Uden-Veghel is hierop geen uitzondering en zet alle zeilen bij om de eenzame ouderen uit Uden en omgeving een onvergetelijke gezellige kerst te bieden. Op woensdag 16 december opende het hotel haar deuren voor de ouderen. Kosten noch moeite werden gespaard om hen een onvergetelijke avond te verzorgen. Het hotel was al geheel gehuld in kerstsferen en de schitterende kerstversiering prijkt dan ook door het gehele hotel. Ook zette de gedreven keukenbrigade onder de bezielende leiding van chef-kok Leo Brouwer zich in om een feestelijk kerstmaal te presenteren aan de eregasten van die avond.

Vrijwilligers
Niet alleen medewerkers van het hotel zetten zich in maar ook talloze vrijwilligers waren aanwezig om de avond in goede banen te leiden. Het hotel is daarnaast geheel rolstoelvriendelijk, op deze manier konden ook ouderen met een fysieke beperking deelnemen aan het diner.

Slow daten
Naast een mooie avond bood het kerstdiner ook kans op duurzame contacten tussen oudere buurtgenoten, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben. Ouderen leggen moeilijk nieuwe contacten. Niet alleen omdat hun gezondheid dat vaak niet toelaat, maar ook omdat zij niet de gelegenheid hebben om op plekken te komen waar zij andere ouderen op een leuke manier leren kennen.
Dankzij 'slow daten' gedurende de avond, kunnen ouderen op een gezellige en rustige manier kijken of het klikt en of zij nog eens af willen spreken. De ouderen konden contactgegevens uitwisselen, waarna mogelijk langdurige contacten ontstaan. Het Nationaal Ouderenfonds en het Van der Valk concern dragen hiermee bij aan de vergroting van de sociale wereld van eenzame ouderen.

Genieten tijdens het kerstdiner bij Van der Valk (foto Ad van de Graaf).
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant