V.l.n.r. Elja met haar pony Jango, Nicky met haar paard Zinedine en Thomas met zijn pony Saba.
V.l.n.r. Elja met haar pony Jango, Nicky met haar paard Zinedine en Thomas met zijn pony Saba.

Drie kampioenen samen in één stal: goud voer?

Algemeen 814 keer gelezen

UDEN | Drie prijswinnaars samen in één stal. Het kwam nog niet eerder voor bij pensionstal Stal de Toren in Uden. Tijdens de Brabantse Kampioenschappen werden ruiters Nicky van der Linden (23), Thomas Driessen (10) en Elja van Doorn (15) alle drie Brabants Kampioen dressuur. Het trio heeft hun paarden en pony's in dezelfde stal staan én rijden allemaal bij rijvereniging Sint Hubertus Mariaheide.

"Misschien geven we ze wel goud voer", lacht Nicky. "Nee, ik heb geen idee waar het aan ligt. Het is denk ik puur toeval", vult ze aan. Tijdens de kampioenschappen in Schijndel werd ze eerste in haar klasse L1. Nicky zal haar medekampioenen de komende tijd ook wel regelmatig tegen het lijf lopen op stal, want ook Elja gaat voor de winst. "Ik train wel bijna elke dag!" Ze werd op de Brabantse Kampioenschappen eerste in de klasse DEZ1. De jongste kampioen, Thomas, pakte de winst in de klasse ABL1. 

Op 5 en 12 maart strijden Nicky, Elja en Thomas in Ermelo om Nederlands Kampioen dressuur in hun klasse te worden. Volgend seizoen gaan alle drie de ruiters een klasse omhoog.

Lees het hele artikel in het Udens Weekblad van woensdag 17 februari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant