V.l.n.r. Henk Thuis en zijn monteurs Gerard Cuppen en Roy Hendriks.
V.l.n.r. Henk Thuis en zijn monteurs Gerard Cuppen en Roy Hendriks.

Henk Thuis onthult de Pumaxs op verjaardag

Algemeen 1.408 keer gelezen

VOLKEL | Henk Thuis uit Volkel vierde dinsdagavond zijn 71e verjaardag in stijl. Op een feest onthulde hij zijn unieke raceproject: Pumaxs. Een supersnelle SuperGT-auto die Henk in eigen beheer bouwde.

Dinsdagmiddag werd nog de laatste hand aan de unieke Supercar gelegd. Henk wil ook zelf met de auto gaan racen. In 2008 werd hij kampioen in de Supersport divisie met een Porsche 997 GT3, Henk is de man achter de vele Radicals in de Superlight divisie en werd in 2014 zelfs kampioen met de Radical SR8. En komend seizoen gaat hij beginnen aan het grootste project uit zijn raceloopbaan: de Pumaxs.
"Het Pumaxs-project is een oer-Hollandse ontwikkeling met mensen uit diverse takken van de vaderlandse autosport, onder andere uit de hoek van het oval racen. Het technische gedeelte doe ik samen met Roy Hendriks, hij is de aorta in het verhaal. Ik werk al jarenlang met hem. Intrax is de hoofdsponsor van het Pumaxs-project, dat ik heb ondergebracht in een aparte onderneming genaamd Casa B.V. De Pumaxs is een platform voor de ontwikkeling van toekomstige technieken van Intrax. Het testen en het verzamelen van data staat daarbij centraal naast het actief racen met de auto", vertelt Henk.
Het model is een kruising tussen een potente Viper, een rauwe Corvette en een elegante Aston Martin. En toch is het een SuperGT met een eigen gezicht en karakter. De auto is bedoeld voor de deelname aan races op het circuit en voor deelname aan track days. Henk: " Het blijft een auto voor het circuit, we hebben geen aspiraties om de auto voor straatgebruik te bouwen. Dat gaat veel te ver. Voorlopig is dit het enige exemplaar, maar we hebben wel de bedoeling om meerdere exemplaren te bouwen, zowel voor race als track day gebruik."
Henk is een begrip in de internationale autowereld vanwege zijn onderneming Intrax, gespecialiseerd in vering en demping techniek. Daarnaast is Intrax al jarenlang importeur voor de Benelux van het spectaculaire racemerk Radical. Sinds 1 januari 2016 heeft Henk Thuis zijn Intrax onderneming overgedragen aan een nieuwe eigenaar. Claudette Sommers, Niek van Sambeek, Marcel van Vliet en Donald Molenaar vormen het viertal dat de Intrax onderneming heeft overgenomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant