Een leraar probeert een penalty te stoppen.
Een leraar probeert een penalty te stoppen.

RoboCub team geeft een demonstratie aan basisschooljeugd

Algemeen 382 keer gelezen

BOEKEL | Onder luid gejuich van tientallen kinderen gaven leden van het RoboCub team Tech United van de Technische Universiteit Eindhoven donderdag een demonstratie in de Boekelse sporthal De Burcht. De basisschoolleerlingen leerden alles over 'robo-voetbal' en mochten zelfs proberen om een balletje te stoppen.

Tech United organiseert een scholentour waarbij basis- en middelbare scholen in de omgeving van Eindhoven worden bezocht om demonstraties te geven met de voetbalrobots. Het doel van de scholentour is om techniek onder de aandacht te brengen bij de jeugd en om kinderen op jonge leeftijd te interesseren voor techniek. Ook willen ze alle kinderen graag uitnodigen om naar de RoboCup European Open te komen die tussen 30 maart en 3 april gehouden wordt in het Evoluon (Eindhoven).

Penalty
Tijdens de interactieve demonstraties lieten enkele teamleden zien hoe de robots werken. Ook werd het doel van het hele RoboCup-project uitgelegd. Natuurlijk kwamen de robots ook zelf in actie en werden er enkele spelsituaties gedemonstreerd en aan het einde van elke demo kregen de kinderen de mogelijkheid om een penalty van een robot te proberen te stoppen. Op de vraag "wie wil?" schoten tientallen handen de lucht in. Na een paar leerlingen mochten zelfs leraren een poging wagen. Dat balletje stoppen bleek nog moeilijker dan gedacht, maar toch waren er een aantal natuurtalenten die het voor elkaar kregen.

Lees het hele artikel in het Udens Weekblad van vrijdag 4 maart. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant