Foto: Ankh van Burk.
Foto: Ankh van Burk.

Verloting schilderijen uit Collectie Uden was 1 april-grap

Algemeen 185 keer gelezen

UDEN | Vorige week schreef verslaggeefster Ankh van Burk in deze krant dat de gemeente Uden tien schilderijen uit de Collectie Uden ging verloten onder inwoners van de gemeente. Dit was een 1 april-grap. 

Inwoners van de gemeente Uden konden zogenaamd op de wekelijkse vrijdagmarkt (uiteraard op 1 april) bij het gemeentehuis de werken bezichtigen en op één of meer werken inschrijven. Daarna zou een trekking plaatsvinden en zouden de winnaars schriftelijk bericht krijgen.

Er zouden wel wat voorwaarden aan de deelname verbonden zijn. We schreven: "Bij de eigendomsoverdracht moet de nieuwe eigenaar een overeenkomst tekenen, waarin onder meer bepaald is, dat het kunstwerk voor altijd binnen de gemeentegrenzen van Uden moet blijven."

Grap
Eén grote grap dus. Inwoners van Uden die afgelopen vrijdag vol goede moed op de Markt hoopten op een prachtig schilderij uit de Collectie Uden hadden helaas dikke pech en bleken flink in het ootje te zijn genomen door het Udens Weekblad. De werken zijn en blijven voorlopig opgeslagen in het depot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant