De kapel in Boekel.
De kapel in Boekel.

Boekelse werkgroep voor behoud kapel is "klaar"

Algemeen 261 keer gelezen

BOEKEL | De werkgroep 'Behoud eredienst kapel' gaat geen verdere stappen ondernemen. Begin van deze maand werd bekend dat hun plan om de kapel in Boekel te kopen van tafel is geveegd door het kerkbestuur. De werkgroep werd opgericht nadat bekend werd dat ondernemer Hugo van Zutphen de kapel wilde kopen om er onder andere een trouwlocatie van te maken.

Tijdens een informatieavond in februari lichtte Van Zutphen zijn plannen toe. Een aantal inwoners van Boekel zag er niets in en zij wilden de kapel behouden voor erediensten zoals het vormsel, doopsel en de communie.

Ze richtten een werkgroep met elf leden op en vonden drie kopers die allemaal 50.000 euro wilden inleggen. "Het was echt hartverwarmend hoeveel hulp we hebben gekregen", vertelt Henny van Boxtel van de werkgroep.

Toch voldeed het plan volgens het kerkbestuur niet aan de eisen. "Dat was omdat we de pastorie en het luciagebouw niet wilden huren en het bestuur wil dat allemaal bij elkaar houden. Dat is ook wel logisch, maar wij hebben altijd alleen de intentie gehad om de erediensten in de kapel te behouden", legt ze uit.

Vervolgstappen
Vervolgstappen gaat de werkgroep niet nemen. "Nee, als werkgroep zijn we klaar. We kunnen niet veel meer. Uiteraard was de teleurstelling enorm. Een van de geldschieters was een man van in de tachtig. Ga dan maar eens uitleggen dat het plan toch afgekeurd is, dat is gewoon heel jammer."

Van Boxtel probeert de inwoners van Boekel positief te houden: "Blijf vooral de kerk steunen, anders hebben we dadelijk helemaal niets meer."

Lees meer in het Udens Weekblad van woensdag 13 april. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant