Foto: Ad van de Graaf.
Foto: Ad van de Graaf.

Deze Udenaren ontvingen een Koninklijke onderscheiding

Algemeen 847 keer gelezen

UDEN | Zes Udenaren hebben dinsdag een Koninklijke Onderscheiding gekregen van burgemeester Henk Hellegers.

Diana Boelhouwers-Meijnen kreeg de Koninklijke Onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Boelhouwers krijgt deze onderscheiding vanwege haar grote inzet voor de samenleving als: vrijwilliger bij gymnastiekvereniging Vlugheid en Kracht, 1972-1994; Bestuurslid van de KNGU afd. Noord-Brabant Gelderse Turnkring, 1980-1994; Voorzitter van gymnastiekvereniging Vlugheid en Kracht, 1996-2015; Lid Commissie Voordracht Kandidaten Vrijwilligerspenningen, 2003-2015; Lid Task Force Beweegambassade van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen, 1994-1996.

Rob Postma heeft de Koninklijke Onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Postma krijgt deze onderscheiding voor zijn grote inzet gedurende lange tijd voor de samenleving als: Penningmeester, vice-voorzitter en adviseur van Volleybalvereniging Saturnus in Uden, 1970-1996; Initiatiefnemer en bestuurslid van de Stichting Saturnus in Uden, 1994-heden; Penningmeester van de Contactgroep Postactieven, regio Volkel, 2003-heden; Lid van de Werkgroep Inrichting van het Ontmoetingsplein MuzeRijk in Uden, 2013-2015; Lid en lijstduwer van de VVD in Uden, 1988-heden.

Ad van Duijnhoven kreeg de Koninklijke Onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Van Duijnhoven krijgt deze onderscheiding voor zijn grote inzet gedurende lange tijd voor de samenleving als: Vrijwilliger bij Zwemvereniging Zeester-Meerval in Uden, 1965-heden; Vrijwilliger bij Carnavalsvereniging De Knoerissen in Uden, 1985-2000; Werkgroeplid bij de Stichting Schoolsport Uden, 1990-heden.

Willy Verwegen kreeg de Koninklijke Onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Verwegen krijgt deze onderscheiding voor zijn grote inzet gedurende lange tijd voor de samenleving als: Voorzitter van Motorclub De Ketel in Vorstenbosch, 1983-1993; Bestuurslid van Carnavalsvereniging De Knoerissen te Uden, 1993-2011; Vrijwilliger en bestuurslid van Voetbalvereniging Udi '19/Beter Bed in Uden, 1993-heden.

De heer en mevrouw Van den Elzen kregen de Koninklijke Onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zij krijgen deze onderscheiding omdat zij zich al sinds 1994 inzetten als pleegouder voor de Stichting Oosterpoort (jeugd- en opvoedhulp) te Oss.
Ze vangen kinderen voor zowel korte als langere tijd en in crisissituaties op in hun eigen huis en gezin. Het betreft kinderen met bijzondere en vaak complexe problematiek die om verschillende redenen niet bij hun biologische ouders kunnen wonen. Gemiddeld hebben zij 4 pleegkinderen tegelijk opgevangen, sommigen voor een weekend of een paar weken, anderen gedurende 1 of meerdere jaren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant