Afbeelding

Rode Kruis zoekt bestuursleden districtsbestuur Brabant Noord

Algemeen 186 keer gelezen

REGIO | Het Rode Kruis is op zoek naar bestuursleden die de komende jaren deze nieuwe Rode Kruis afdeling verder vorm willen gaan geven. Mensen met gevoel voor mensen en met aandacht voor wat er leeft.
Het Rode Kruis is hier om te helpen, in Nederland, in Europa, in de wereld. Het Rode Kruis streeft ernaar dé humanitaire noodhulporganisatie van Nederland te zijn. In veel gemeenten is het Rode Kruis vertegenwoordigd, zo ook in Boekel, Boxtel, Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel. Om de vrijwilligers nog beter in te kunnen zetten, vindt er op dit moment een omslag in organiseren plaats. Het blijkt steeds moeilijker te zijn om bestuurders te vinden voor de lokale Rode Kruisafdelingen. Het Districtsbestuur Brabant Noord, waaronder bovengenoemde gemeenten vallen, werkt op dit moment met deze afdelingen samen om te komen tot de oprichting van één afdeling Meijerijstad/Boxtel/Boekel. De reden van de toevoegingen van Boxtel en Boekel is dat Boekel al van oudsher bij de afdeling Veghel hoort en dat Boxtel samenwerking zoekt in een groter geheel. De samenvoeging van afdelingen is vooral een bestuurlijke en organisatorische verandering.
Meer informatie is te vinden op www.rodekruis.nl. Eline Somers is bereikbaar voor vragen: esomers@redcross.nl of 06-22178050.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant