Slabroekseweg. (Google)
Slabroekseweg. (Google)

Slabroekseweg wordt toch afgesloten voor auto's

Algemeen 508 keer gelezen

UDEN | De Slabroekseweg wordt toch afgesloten voor autoverkeer. Dat is dinsdagochtend besloten door de gemeente.

Auto's worden na de afsluiting over de Doelenweg geleid. De afsluiting zal gefaseerd plaatsvinden. Eerst wordt het stuk vanaf de Doelenweg naar het OKB-veldje afgesloten. Mensen kunnen dan nog wel gebruikmaken van het parkeerterrein daar.

In de tweede fase wordt het hele stuk tussen de Doelenweg en de Kantonweg afgesloten. Het asfalt wordt dan gehalveerd zodat de weg nog wel goed begaanbaar is voor fietsers, wandelaars en menners. Die halvering moet ervoor zorgen dat de weg een natuurlijk karakter krijgt en dat er weer meer plek is voor begroeiing.

Wethouder Matthie Van Merwerode: "De belangrijkste reden voor dit besluit is dat we de twee natuurgebieden met elkaar willen verbinden en dat we niet willen dat het versnippert raakt."

Petitie
Bewoners van buurtschap Slabroek in Uden lieten eerder al weten dat ze faliekant tegen de afsluiting zijn. Cabaretier Mark van de Veerdonk bood eerder een petitie aan de wethouder aan.

Van Merwerode laat weten wel degelijk ook de stem van de tegenstanders meegenomen te hebben in het besluit. "We hebben de voors en tegens tegen elkaar afgewogen. Het is nu drie- tot vierhonderd meter die je om moet rijden. Hoelang doe je daarover? Drie, vier minuten? Bovendien is er bij ons een petitie binnengekomen van mensen die juist voor de afsluiting van de Slabroekseweg zijn", laat hij weten.

Omdat er nu waarschijnlijk meer verkeer gebruik zal gaan maken van de Doelenweg, worden ook daar veranderingen doorgevoerd. "Om de verkeersveiligheid te waarborgen, zullen daar in de bocht verkeerslichten geplaatst worden", aldus wethouder Van Merwerode.

De afsluiting van de Slabroekseweg gaat 160.000 euro kosten. Vijftig procent daarvan wordt gesubsidieerd. De plannen worden hoogstwaarschijnlijk in 2017 gerealiseerd. Op dit moment wordt er nog gezocht naar een geschikte locatie voor een parkeerterrein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant