In de Plus is een groot assortiment speciaalbieren te vinden.
In de Plus is een groot assortiment speciaalbieren te vinden.

Bierproeverij in de Plus: "Bier is het nieuwe wijn"

Algemeen 845 keer gelezen

UDEN | Plus geeft meer... meer voor mannen! En daarom houden zij op woensdagavond 23 november van 19.30 tot 22.00 uur een bierproeverij. Onder leiding van bierdeskundige Bob van Wierden kunnen klanten genieten van de lekkerste biertjes. De kosten? Slechts tien euro. Wel belangrijk, geef je vooraf even op bij de servicebalie in de winkel.

Tijdens de proeverij kunnen klanten proeven van onder andere de volgende bieren: Benediktiner Weizen, Seef, Jopen Mooie Nel, Jopen 4 Granen Bok, Petrus Sour Power Box, Kwaremont 75cl, Val Dieu Triple en Jopen Johannieter. Deze bieren kunnen nog veranderen, want Plus-eigenaar Wim Eijkemans en Van Wierden zijn nog druk bezig om hét perfecte programma samen te stellen. Uiteraard hoort er bij een lekker biertje een hapje en ook daarvoor wordt gezorgd.

Eijkemans kwam op het idee voor de proeverij door de groeiende populariteit van speciaalbieren. "Bier is het nieuwe wijn", zegt hij. "Wij hebben in de winkel inmiddels ruim 120 soorten speciaalbier. Het is echt de grootste groeimarkt."

Tijdens de proeverij leren deelnemers veel leuke weetjes over bier. Het verschil tussen witbier en weissbier bijvoorbeeld. "De proeverij is echt voor de liefhebbers", zegt Eijkemans. "Wij hebben met het personeel al eens een proeverij gedaan en Van Wierden kan fantastisch vertellen!"

Opgeven
Wil jij er 23 november bij zijn? Geef je dan snel op bij een van de Plusfilialen in Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant