Afbeelding

Bellen met de burgemeester: Burgemeester plaatst mottopalen in de Marktstraat

Algemeen 204 keer gelezen

UDEN | Deze week in Bellen met de burgemeester vertel Henk Hellegers over een overleg over Defensie in de Tweede Kamer, een kennismaking met de nieuwe commandant van Vliegbasis Volkel, de eventuele fusie met de gemeente Landerd, de Dag van de Mantelzorg en de begroting voor het aankomende jaar.

"Afgelopen week heb ik een bijeenkomst van het defensienetwerk gehad in de Tweede Kamer in Den Haag. Ik heb de mogelijkheid meteen aangegrepen om even met Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert te praten over de komst van de JSF naar Vliegbasis Volkel en wat de economische kansen voor de gemeente Uden zouden kunnen zijn. Ik ga nadere informatie uitwerken en naar de minister opsturen. Later komen we er dan op terug."

"Verder heb ik deze week ook kennis gemaakt met de nieuwe commandant van Vliegbasis Volkel, Rob van den Heuvel. We hebben gesproken over de Luchtmachtdagen en Volkel in de Wolken. Wij denken en hopen dat het laatstgenoemde evenement dit jaar wel door kan gaan. Dat zou ontzettend mooi zijn."

"Daarnaast hebben we gesproken met het college van Landerd over de vorming van een Maashorstgemeente. In de Raad in Landerd is daar nog geen eensgezindheid over. De meerderheid wil wel, maar het is niet zo unaniem als in Uden."

"Deze week was ook de Dag van de Mantelzorg. Ik ben aanwezig geweest bij een diner voor 72 mantelzorgers bij de IBN. Daar hebben we alle mantelzorgers bedankt voor hun inzet. Daarna konden ze genieten van een lekkere maaltijd en cabaret."

"Donderdag is tijdens de Raadsvergadering de begroting voor het aankomende jaar vastgesteld. Dit jaar hoeft er niet bezuinigd te worden. Tijdens de vergadering is er ook flink gediscussieerd over het Museum voor Religieuze Kunst en de Kinderboerderij."

"Bij het Museum van Religieuze Kunst ben ik afgelopen zondag zelf met wat vrienden een kijkje gaan nemen. We hebben de Bosch-tentoonstelling bekeken en genoten van een concert. Ik vond het MRK er prima uitzien, het is écht anders geworden, maar het concept lijk mij goed."

"Carnaval is dit weekend weer losgebarsten. Samen met De Knoerissen heb ik de mottopalen van dit jaar geplaatst op de Markstraat. Daar moest dit jaar een hoogwerker aan te pas komen. Het motto is dit jaar: "Dor haauw ik oew aon"."

"Tot slot heb ik op kasteel Dussen het 25e deel van de Historische Reeks in ontvangst genomen. Ik ben daar zeven jaar burgemeester geweest en heb destijds het eerste exemplaar ook in ontvangst genomen. Vandaar dat ik de eer kreeg om deze jubileumeditie in ontvangst te nemen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant