Barracuda.
Barracuda.

Big Band, Ruizzz en Barracuda klaar voor Top 2000

Algemeen 845 keer gelezen

UDEN | De Udens Big Band en de coverbands Ruizzz en Barracuda bereiden zich voor op een bijzonder feestelijke avond vol hoogtepunten uit Nederlands bekendste hitlijst; de Top 2000. Udens Big Band is initiatiefnemer van deze avond en begeleidt alle solisten. Om de belofte 'het dak gaat eraf!' in te lossen riepen ze onder andere de hulp in van topcoverbands Ruizzz ?en Barracuda. Zij verzorgen de bruisende afterparty én brengen ook tijdens de show enkele nummers uit de Top 2000. De Udense Top 2000 live is te beleven op 17 december in de evenementenzaal van Markant Uden.

René van Os, Wendy Dries, Ronnie van Oers en Rob Manders zijn samen goed voor ruim 47 jaar Big Band ervaring. Trombonist Willem Verstegen is het buitenbeentje van het groepje muzikanten. "Hij is invaller en moet zich eerst nog maar eens bewijzen," wordt er goedmoedig gelachen. Waarom ze spelen bij de Big Band? "Het is zo'n bijzondere formatie. Kijk maar eens naar de talentenjachten op tv. Vaak zit daar ook een Big Band ronde bij, dat zorgt altijd voor veel muzikaal spektakel." De groep maakte met de Big Band al vele hoogtepunten mee; optredens met Guus Meeuwis en Lee Towers en een heuse cd-presentatie. En nu mogen ze er dus weer één aan toevoegen! "De reacties van de solisten zijn super. Ze vinden het allemaal heel leuk om eens met een Big Band te zingen." De favoriete nummers van de trompettisten zijn de stoere medley van Tina Turner en 'Ain't Got No-I Got Life'. "Daar zitten hele gave partijen in," vertellen ze enthousiast. Trompettist Rob gaat zelfs zingen tijden de Top 2000. Hij brengt 'Kronenburg Park' van Frank Boeijen.
Jeroen van de Velden is de zanger van Ruizzz, een gezellige coverband met populaire nummers uit het Nederlandse genre. Begin volgend jaar viert de band zijn 12,5 jarige bestaan. Jeroen vertelt: "We zijn een leuke band zonder al te veel poespas. We hebben niet het doel om door te breken, maar willen vooral entertainen!" En dat kunnen ze! Op 17 december zorgen ze samen met Barracuda voor een bruisende afterparty en ook tijdens de show doen ze mee. "Samen met Don Freijters zing ik 'Dancing Street' van David Bowie en Mick Jagger. Don wilde graag dit nummer doen en de dirigent van de Big Band William Kroot kende nog wel een zanger die dat samen met hem kon doen. Nou, dat was ik dus," vertelt Jeroen, "en we doen ook 'de Eenzame Fietser' van Frank Boeijen. We maken er een feestje van! Het wordt écht een hele leuke avond. Ik vind het een geweldig initiatief en de Big Band heeft een heel hoog niveau. Het enthousiasme spat van de deelnemers af en dat zie je, hoor je en voel je. Ook tijdens de afterparty zingen we alleen maar nummers uit de Top 2000. Natuurlijk allemaal in onze eigen Ruizzz-stijl."
Barracuda brengt tijdens de afterparty prachtige Rockcovers uit de Top 2000. Ze spelen 'rock met een bite', zoals ze het zelf noemen. Wij spraken zangeres Lisa. "Onze band bestaat uit twee gitaristen, een bassist, drummer, een vaste lichtman en roadie en ikzelf. We spelen rocknummers uit de jaren '70,'80,'90 en uit het nu. Op 17 december spelen we, samen met de Big Band, 'Stairway to Heaven' in de uitvoering van Heart. Hiermee wonnen we eerder de European Battle of the Coverbands. Veel mensen luisteren muziek via Spotify, maar dat is maar vijf procent van de beleving. Op 17 december krijg je een totaalbeleving van muziek."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant