Special Olympics voor wintersporters.
Special Olympics voor wintersporters.

Succesvolle Special Olympics voor Udense wintersporters

Algemeen 395 keer gelezen

UDEN | Het Special Olympics nationaal ski- en langlaufevenement, voor sporters met een verstandelijke handicap, vond zaterdag 17 december plaats bij Skiclub Il Primo in Bergen. De WSG Uden was met 22 deelnemers zeer goed vertegenwoordigd!

Het Special Olympics evenement werd spectaculair geopend. Volledig volgens de Special Olympics traditie werd de vlam door een groep politieagenten en brandweerlieden (Torch Run Nederland) naar het evenement gebracht. Hierna kon het evenement officieel geopend worden door het ontsteken van het vuur. De olympische vlag werd gehesen door een speciale gast: de succesvolle paralympische snowboardster Bibian Mentel.

Medailles
Na de opening kon de sportieve strijd op de skipiste en op de loipe tussen de totaal 58 deelnemers (11 langlaufers, 1 snowboardster en 46 skiërs) uit het hele land beginnen. Er werd begonnen met de kwalificatie zodat iedereen tijdens de finales op zijn of haar eigen niveau om het eremetaal kon strijden. Elke dinsdag wordt er bij Ski- en Snowboardclub De Schans getraind en dat was terug te zien in de resultaten. De skiërs, langlaufers en snowboardster hebben samen 10 gouden, 5 zilveren en 4 bronzen medailles gewonnen.

World Winter Games
Het evenement in Bergen was een goede oefening voor de internationale World Winter Games. Dit evenement gaat van 18 t/m 24 maart 2017 plaatsvinden in Oostenrijk. Op dit evenement gaan ruim 3.000 sporters uit 110 landen met elkaar het sportieve gevecht aan. En ook hier zullen 5 van de sporters van de WSG Uden (4 langlaufers en een snowboardster) gaan strijden om een plak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant