Afbeelding

Foto van vroeger: kantoor Udens Weekblad

Algemeen 730 keer gelezen

UDEN | In deze gloednieuwe rubriek elke week een mooie foto uit het verleden. Deze week trappen we af met een zeer toepasselijke, namelijk het oude pand van Het Udens Weekblad.

Dit pand aan de Marktstraat was in een ver verleden een fraai herenhuis, maar dat is op deze foto uit juni 1969 amper te zien.

Het is de voormalige woning van dokter Offermans, die in de tweede helft van de negentiende eeuw de dorpsarts van Uden was. Ook hebben hier Th. Van Steenes en zijn dochters, de dames Van Steenes, een kapperszaak gehad. In 1969 is het pand gesloopt om plaats te maken voor de moderne kantoorboekhandel en drukkerij De Winter, voorheen de uitgever van Het Udens Weekblad.

Later verhuisde Uitgeverij De Winter naar een ander pand op Vluchtoord. In 2015 ging het bedrijf failliet. Inmiddels valt het Udens Weekblad onder Uitgeverij Talvi en is de redactie gevestigd aan Protonenlaan 6 in Uden.

De foto komt uit het boek 'Uden… "ge bent Úje nie mer!"' een uitgave van Luciën Bressers van Stichting 'Het Uden-archief van Bressers'. Het boek is voor 19,95 euro te bestellen via info@udenarchief.nl.

Tips
Heb jij ook een mooie foto van vroeger waar je ook nog eens wat informatie bij weet te vertellen? Stuur dan een mailtje naar redactie@udensweekblad.nl of bel naar 0413-74 59 90.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant