De ideeënbus.
De ideeënbus.

Initiatief Zeeland present op Zeelandse Wintermert

Algemeen 409 keer gelezen

ZEELAND | Een opvallende ideeënbus. Daarmee is Initiatief Zeeland Samen Sterk present op de jaarlijkse Zeelandse Wintermert. Initiatief Zeeland Samen Sterk staat met deze bijzondere bus op de Zeelandse Wintermert op het Kerkplein in Zeeland om informatie te geven over het initiatief en vooral om van inwoners ideeën en suggesties te krijgen als bijdrage aan het dorpsplan waar Initiatief Zeeland aan werkt. De markt op zondag 15 januari duurt van 11 tot 16.00 uur.

Initiatief Zeeland heeft in het afgelopen jaar hard gewerkt aan het opstellen van een visie hoe het met Zeeland verder zou kunnen gaan. Initiatief Zeeland is door vijf inwoners opgezet met als doel de inwoners van het dorp en de vele initiatieven die er zijn met elkaar te verbinden. Daarvoor hebben de initiatiefnemers contact gezocht met een grote groep mensen om samen met hen na te denken hoe Zeeland er nu voor staat en hoe we samen kunnen zorgen dat Zeeland een dorp blijft waar het goed wonen en leven is. Met veel mensen is gesproken, er zijn veel suggesties en voorstellen gedaan. Zoveel, dat de groep er alle vertrouwen in heeft dat er genoeg steun is om door te gaan.

Initiatief Zeeland Samen Sterk heeft een aantal thema's gekozen, waarmee de groep aan de slag wil gaan. Thema's die hebben te maken met het sociale leven in het dorp, verkeer en bereikbaarheid, bedrijvigheid en werkgelegenheid, wonen en leefomgeving, relatie en samenwerking. Het zijn thema's die zijn gekozen op basis van de gesprekken en de eigen bevindingen van de initiatiefgroep. Per thema's kunnen projecten worden opgepakt, waarvoor een werkgroep zich gaat inzetten. Met steun en hulp van Initiatief Zeeland kunnen dan heel concrete punten worden gepakt. Inmiddels is onder de vlag van Initiatief Zeeland Samen Sterk een werkgroep aan de slag voor het project dorpshuis/sporthal in Zeeland. Nieuwe ideeën blijven natuurlijk welkom. Daarvoor staat de groep met de ideeënbus op de Zeelandse Wintermert.

Initiatief Zeeland Samen Sterk wil Zeeland op tal van terreinen in beweging brengen. Dat kan niet zonder de hulp en inbreng van de inwoners van Zeeland. Van hen is het afhankelijk hoe succesvol de projecten zullen verlopen. Uit de bijeenkomsten die zijn gehouden is duidelijk gebleken dat veel mensen de visie delen dat inwoners samen aan de slag moeten gaan en dat inwoners samen heel veel kunnen bereiken. Initiatief Zeeland Samen Sterk wil graag al die mensen bijeen brengen om het uiteindelijke doel te bereiken: Zeeland een mooi en leefbaar dorp houden, nu en in de verre toekomst.

Initiatief Zeeland Samen Sterk wordt eind deze maand een vereniging. Dan wordt bij de notaris de akte opgemaakt en getekend. Het bestuur bestaat uit: Cees van Dongen (voorzitter), Tjeu van Ras (secretaris), William van Stiphout (penningmeester), Monique Schippers (bestuurslid) en Marco van Tiel (bestuurslid).

Meer informatie
Meer informatie over Initiatief Zeeland Samen Sterk staat op:
http://www.initiatiefzeeland.nl/
en op
www.facebook.com/initiatiefzeeland2030.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant