Cinéma Parisien.
Cinéma Parisien.

Foto van vroeger: Cinéma Parisien aan de Markt

Algemeen 1.343 keer gelezen

UDEN | In deze rubriek elke week een mooie foto uit het verleden. Deze week een foto van de vroegere Cinéma Parisien aan de Markt.

Cinéma Parisien was een bioscoop van de familie Desmet uit de tijd dat de televisie nog niet het middelpunt van onze huiskamers was. Vooral als de pastoor 's zondags op de preekstoel verkondigde dat 'de film die komende week draait, een slechte invloed op de geestelijke gesteldheid van de beminde parochianen zou hebben' zat de bioscoopzaal steevast bomvol met overwegend jonge, nieuwsgierige (en preutse?) dorpsgenoten. In maart 1962 beleefde hier de film 'Kermis in de regen' zijn landelijke première. De entreeprijzen waren uiteraard inclusief gemeentelijke belasting, zoals de kaartjes vermeldden. In 1966 is de bioscoop gesloten om enkele jaren later plaats te maken voor een nieuwe supermarkt van Albert Heijn, die aan de andere kant van de Markt uit zijn jasje was gegroeid.

De foto komt uit het boek 'Uden… "ge bent Úje nie mer!"' een uitgave van Luciën Bressers van Stichting 'Het Uden-archief van Bressers'. Het boek is voor 19,95 euro te bestellen via info@udenarchief.nl.

Heb jij ook een mooie foto van vroeger waar je ook wat informatie bij weet te vertellen? Stuur dan een mailtje naar redactie@udensweekblad.nl of bel naar 0413-74 59 90.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant