Fogs Challenge. (foto: Rob van Berkel)
Fogs Challenge. (foto: Rob van Berkel)

FOGS Challenge 2017 bij De Schans in Uden

Sport 846 keer gelezen

UDEN | Ski- en Snowboardvereniging De Schans uit Uden was zondag 15 januari gastheer voor de deelnemers en toeschouwers aan de FOGS Challenge. FOGS staat voor Flow On Green Snow en biedt skiërs en snowboarders net even meer spektakel dan alleen mooi van de berg af skiën of boarden. Van green snow was aan het begin van de wedstrijd geen sprake want een dun laagje sneeuw had de borstelbaan bedekt.

Onder, bijna, ideale wintersportomstandigheden mochten de deelnemers voor de parallelslalom tweemaal een qualificatierun rijden waarna een indeling op sterkte gemaakt werd voor de afvalrace. Tijdens een parallelslalom slalommen 2 boarders tegelijk door een slalomparcours. Diegene die als eerste over de finish komt gaat door naar de volgende ronde. Dit gaat door totdat de winnaars bekend zijn: Heren 16+1: Derek Holsboer (2), Bjorn Bekkers (3) en Tom Ceelen. Jongens -151: Bart Poll (2), Bart Thomassen (3) en Youri Brouwers. Dames1: Nienke Poll (2), Marjolein Daanen (3) en Daniek van Griensven.

Big Air en Slopestyle
Na de slalom was het onderdeel Big Air en Slopestyle aan de beurt. In 6 runs mochten de rijders hun beste sprongen en railtricks laten zien. In het funpark staan 2 schansen (de grote en kleine kicker) en een aantal rails met namen als Double Down, Shitrail, Donkey, Kinkcurp, de Box etc. met elk hun eigen karakter. Een driekoppige jury beoordeelde de sprongen en slopestyle afdalingen en kwam na 6 runs met de volgende uitslag: Heren 16+1: Julius Dortmans (2), Bob Groeneveld (3) en Luuk Mertens. Jongen -151: Bart Poll (2), Elco van Kapel (3) en Bart Thomassen. Dames1: Merel Groeneveld (2), Demi van Griensven (3) en Daniek van Griensven. Ski1: Pim ter Horst (2), Timo Terpstra (3) en Sem Kersbergen. Slopestyle: Heren 16+1: Julius Dortmans (2), Bob Groeneveld (3) en Derek Holsboer. Jongen -151: Elco van Kapel (2), Bart Poll (3) en Bart Thomassen. Dames1: Merel Groeneveld (2), Daniek van Griensven (3) en Demi van Griensven. Ski1: Pim ter Horst (2), Timo Terpstra (3) en Kevin Helgers.

Boarder-/Skicross
Als laatste onderdeel van deze FOGS Challenge stond de Boarder-/Skicross op het programma. In dit spektakelstuk gaan de deelnemers met z'n drieën tegelijk over een crossparcours naar beneden. De beste rijder gaat door naar de volgende ronde. Het bochtige parcours met 3 lastige bulten zorgden voor spannende afdalingen en sensationele valpartijen. Na een klein uur was de afvalrace een feit en stond de volgende uitslag op de flipover onder aan de baan: Heren 16+1: Julius Dortmans (2), Bjorn Bekkers (3) en Bob Groeneveld. Jongens -151: Bart Poll (2), Elco van Kapel (3) en Joep Ceelen. Dames1: Nienke Poll (2) Daniek van Griensven (3) en Marjolein Daanen. Ski1: Pim Ter Horst (2), Timo Terpstra (3) en Hunter Gray.

Een knapperig kampvuur, 3 terrasverwarmers en de sensationele afdalingen van de deelnemers hebben ervoor gezorgd dat de toeschouwers deze middag de kou met gemak konden trotseren. De organisatie kan terugkijken op een geslaagd evenement en gaat ervoor dit bij de volgende edities van de FOGS Challenge minimaal te evenaren.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant