Afbeelding

Bellen met de burgemeester: hossen met de Piepers

Algemeen 495 keer gelezen

UDEN | Deze week in Bellen met de burgemeester vertelt Hellegers onder andere over een ontmoeting tussen de gemeenteraden van Landerd en Uden, de opening van de expositie over de F16 in Volkel, het prinsenbal van De Piepers en de nieuwjaarsreceptie van de provincie Noord-Brabant.

"Deze week heeft een belangrijke ontmoeting tussen de gemeenteraden van Uden en Landerd plaatsgevonden. We hebben samen wat voorbereidend werk gedaan voor de verkenning van de samenvoeging van beide gemeenten. We hebben gesproken over de vraag hoe we burgers gaan betrekken en hoe de leefbaarheid van de kleine kernen behouden wordt. Deze week wordt de discussie voortgezet. We hopen volgende maand met een voorstel voor de verkenning te komen in de raadsvergaderingen, want we willen er nu toch echt wel serieus mee aan de slag."

"Ik ben de afgelopen week opvallend veel in Volkel geweest. Woensdag heb ik een expositie geopend over de F16 die onlangs daar op een rotonde is geplaatst. Die expositie is helemaal ingericht door vrijwilligers en geeft een compleet overzicht van de geschiedenis van het toestel. Wellicht komt deze tentoonstelling ook nog naar Uden. Ik heb wel gemerkt dat het ook zeker een sociale functie heeft, want mensen gingen spontaan met elkaar in gesprek over de vliegbasis en er kwamen leuke anekdotes ter sprake."

"Daarnaast was ik bij het Prinsenbal van de Piepers in Volkel. Daar werd Prins Mark de eerste door mij geïnstalleerd. Het feest barstte los nadat hij zijn motte bekendmaakte. Dat is dit jaar 'Zie Ut te moake!'

"Voor de bekendmaking van de Volkelse prins ben ik op bezoek geweest bij kookstudio 'Koken met Petja' in Volkel. Dat is wel toevallig, want vroeger zat daar Zaal Stevens, de locatie waar voorheen carnaval werd gevierd. De zaal heeft een prachtige metamorfose ondergaan en het ziet er uitstekend uit. Ik hoop dat de zaak veel succes heeft, want dat verdient dit initiatief absoluut!"

"Verder ben ik nog in Den Bosch geweest voor de nieuwjaarsontmoeting van de provincie, maar ook voor de bijeenkomst voor oud-Statenleden. Ik ben zelf van 2003 tot 2007 Statenlid geweest. We zijn bijgepraat over nieuwe ontwikkelingen zoals de nieuwe omgevingswet. Verder was het vooral ook fijn om iedereen weer eens te zien en te spreken."

"Tot slot heb ik een bezoekje aan Den Haag gebracht. Daar vergadert het college van arbeidszaken om de zoveel tijd. Er is gesproken over de rechtspositie van ambtenaren en een nieuwe cao. We hebben suggesties aangedragen, de uitkomst volgt later."

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant