Afbeelding

Nationale Voorleesdagen van 25 januari tot en met 4 februari

Algemeen 181 keer gelezen

REGIO | Elk jaar vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. In 2017 is dat van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat bij de bibliotheek het voorlezen aan jonge kinderen centraal en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Doel van de campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Samen bezig zijn met boeken geeft veel plezier. Plaatjes kijken, dingen aanwijzen, vertellen en zingen; een boek is voor een peuter net zo belangrijk als een knuffelbeest of ander speelgoed. Voorlezen is leuk, gezellig en leerzaam.

Het prentenboek van het jaar 'De kleine walvis', geschreven en geïllustreerd door Benji Davies, staat natuurlijk in de schijnwerpers. Evenals allerlei andere vrolijke prentenboeken uit de Prentenboeken Top Tien, die is samengesteld door een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen. Er zijn in de bibliotheken volop boeken voor peuters en kleuters te leen. Een bibliotheekpas is gratis voor kinderen tot 18 jaar. Voor alle peuters die lid worden van de bibliotheek ligt een kleine verrassing klaar.

Kijk voor meer informatie en een overzicht van de activiteiten op de website www.nobb.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant