Afbeelding

Gerard Braak ontvangt Koninklijke onderscheiding

Algemeen 915 keer gelezen

UDEN | Gerard Braak heeft donderdag tijdens zijn afscheid van Ziekenhuis Bernhoven een Koninklijke onderscheiding gekregen van burgemeester W. Buijs-Glaudemans uit Oss De heer Braak is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau met de zwaarden.

De heer Gerard Braak was van 1989 tot 2015 werkzaam als anesthesioloog in het Sint Anna ziekenhuis in Oss en vanaf 2015 in het Bernhoven ziekenhuis in Uden. Van 2009 tot 2013 was hij bovendien voorzitter van de maatschap Anesthesiologie. Tevens is hij acht jaar voorzitter geweest van de medische staf. In deze functie heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de fusie tussen het Sint Anna Ziekenhuis en het Sint Joseph Ziekenhuis in Veghel. Vanaf 2004 was hij tevens actief als opleider van nieuwe anesthesiologen. Zo heeft hij er voor gezorgd dat het tweede jaar van de opleiding van het Radboud Universitair Ziekenhuis in het ziekenhuis heeft plaatsgevonden. Hij heeft een belangrijk bijdrage geleverd aan de directe begeleiding en het verzorgen van onderwijs en het organiseren van wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast heeft de heer Braak een grote bijdrage geleerd aan het verstevigen van de positie van het pijncentrum in Oss.

De heer Braak is vanaf 1994 lid geweest van de Lions Club Oss en van 1997 tot 1998 voorzitter. Daarnaast is hij district-gouverneur van de Lions Club International geweest. Hij heeft zich onder andere ingezet voor het jeugduitwisselingsproject en diverse fonds wervende activiteiten. Ook heeft hij zijn medische kennis ingezet voor zorg- en hulpverlenende projecten. Daarnaast is hij 16 jaar instructeur geweest bij de Stichting Advanced Life Support Groep. De cursussen richten zich voornamelijk op artsen in de traumaopvang. Ook is de heer Braak 15 jaar voorzitter geweest van de Stichting Reanimatie Oss waar hij zich inzette voor het plaatsen van AED's en hij zette reanimatielessen op voor middelbare scholen.

De heer Braak is tevens ruim 13 jaar reservist geweest van het Geneeskundig bataljon, waar hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de opleiding van het militair geneeskundig personeel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant