Zwemmers Zeester-Meerval schitteren op de Brabantse korte baan kampioenschappen

Algemeen 1.319 keer gelezen

UDEN | In de weekenden van 7, 8, 14 en 15 januari waren in Eindhoven de Brabantse korte baan kampioenschappen zwemmen. Dit is een kampioenschap, waarbij zwemmers aan de hand van limieten zich ervoor kunnen plaatsen. De afgelopen maanden hebben de zwemmers van Zeester-Meerval naar dit kampioenschap toe getraind en heel wat wedstrijden gezwommen om de limieten te behalen.  Tijdens dit kampioenschap was Zeester-Meerval met 13 zwemmers actief.

Audrey Pieck was een van de 13 zwemmers die aan dit kampioenschap heeft mee gedaan. Audrey behaalde tijdens deze weekenden maar liefst zes medailles. Namelijk een gouden medaille op de 50 meter schoolslag, 3 zilveren medailles en een limiet voor Nederlands Junioren kampioenschap op de 400 meter wisselslag. Daarnaast haalde ze ook twee bronzen medailles. Tot slot haalde ze op een paar andere slagen een aantal mooie top tien plaatsen.

Lotte Langenhoff heeft tijdens dit kampioenschap laten zien dat studie en presteren op regionaal niveau uitstekend te combineren valt. Zij behaalde tijdens dit kampioenschap maar liefst 2 gouden medailles, namelijk op de 50m vlinderslag en de 50m vrijeslag. Daarnaast behaalde ze ook een mooie zilveren en een bronzen medaille. Op de andere afstanden die zij dit kampioenschap zwom, haalde ze steeds de top 4. Tot slot heeft zij op meerdere afstanden voldaan aan de limieten voor het Nederlands Kampioenschap.

Er waren in het team van Zeester-Meerval ook een aantal zwemmers, waarvoor het de 1e  was dat ze aan een brabants kampioenschap mee mochten doen. Waaronder Sylvie van Kooten. Sylvie mocht starten op de 50 meter vrijeslag. Zij verbeterde haar tijd met een halve seconde en zwom hier een mooi persoonlijk record van 0:33,79. Ze heeft met deze tijd een mooie 28e plaats gehaald

Naast Sylvie, was het ook voor Sybe van Nuland de 1e keer dat hij mee mocht doen. Sybe is 1e jaars junior en haalde de afgelopen maanden maar liefst 2 limieten. Hij mocht starten op de 50 meter vrijeslag en de 50 meter vlinderslag. Op beide afstanden zwom hij een flink stuk van zijn tijd af en behaalde hij op de 50 meter borstcrawl een mooie 11e plaats en op de 50 meter vlinderslag een mooie 5e plaats.

Robin van Bommel had tijdens dit kampioenschap 4 afstanden waar hij op mocht starten. Op 3 van de 4 afstanden verbeterde hij zijn persoonlijk record. Daarnaast behaalde hij op 3 van de 4 afstanden een mooie top 10 plaats. Op de 50 meter vrijeslag is Robin nog 0,10 sec verwijderd van limiet voor de Nederlandse jeugd kampioenschappen.

Denise van der Burgt had tijdens dit kampioenschap een druk programma. Zij mocht op maar liefst 11 afstanden starten. Zij behaalde, in een sterk deelnemersveld, op 8 van de 11 afstanden een mooie top 10 klassering.  En ondanks dat volle programma heeft ze toch 3 persoonlijke records gezwommen.

Sarah van Deursen had tijdens dit kampioenschap 7 afstanden waar ze op mocht starten.  Op 6 van de 7 afstanden heeft Sarah een flink stuk van haar tijden afgehaald. Ze heeft daarnaast op een aantal afstanden een paar mooie top 10 klasseringen weggezet.

Lise Duivenvoorden had tijdens dit kampioenschap 2 afstanden en een estafette waar ze op mocht starten. Ze had namelijk een startbewijs voor de 50 meter en 100 meter vrijeslag. Op beide afstanden heeft ze haar persoonlijk record verbeterd en zwom ze met haar tijd op de 50 meter vrijeslag een mooie 10e plaats.

Devan Jonkers mocht maar liefst 8 keer starten. Op 6 van de 8 afstanden heeft Devan zijn persoonlijke records flink aangescherpt en heeft hij, in een sterk deelnemersveld op 2 afstanden een mooie top 10 klassering weggezet.

Francie Kuppen had 3 afstanden waarop ze mocht starten. Op alle 3 de afstanden behaalde zij een dik persoonlijk record. Ze behaalde uiteindelijk een hele mooie 4e plaats op de 200 meter schoolslag en 2 keer 6e, namelijk op de 50 en 100 meter schoolslag.

Eline Pasmans mocht op 3 afstanden starten, namelijk de 50 meter vrijeslag, 50 meter schoolslag en de 50 meter vlinderslag. Daarnaast mocht ze ook, als onderdeel van een estafette team, starten op de 4x 100 meter wisselslag. Op 2 van haar 3 individuele afstanden zwom ze een nieuw persoonlijk record. Op de vlinderslag behaalde ze met haar tijd een mooie 9e plaats.

Jimmy Pieck liet zien dat ondanks hij in een druk examenjaar zit, hij toch met de beste van Brabant mee kan. Hij had tijdens dit kampioenschap 7 afstanden waarop hij aan de bak kon. Op 4 van de 7 afstanden verbeterde hij ruim zijn persoonlijk record. Op 4 van de 7 afstanden behaalde hij een top 10 plaats. Daarnaast zwom hij op de 100 meter borstcrawl onder de magische grens van 1 minuut.

Meike van de Ree had dit kampioenschap 3 individuele afstanden en 1 estafette. Op 3 van die 4 afstanden zwom ze een persoonlijk record, waarbij ze op de 200 meter wisselslag ruim 8 seconden van haar tijd afhaalde. Ze behaalde op 2 afstanden een mooie top 10 plaats.

Naast de 13 zwemmers, waren er namens Zeester-Meerval ook 5 coaches, 2 ploegbegeleiders en 3 officials op dit kampioenschap actief. Zeester-Meerval en haar zwemmers heeft laten zien dat ze weer op de weg terug zijn om bij de beste van Brabant te horen.

Wilt u meer over Zeester-Meerval en haar zwemmers volgen, dan kunt u dit doen via de Facebookpagina van Zwemvereniging Zeester-Meerval. Wilt u meer informatie over de wedstrijdzwemafdeling of heeft u interesse in een gratis proeftraining, dan kunt u hiervoor terecht op de website van Zeester-Meerval of door een mailtje te sturen naar: secretariaat.zeester.zwemmen@gmail.com