Afbeelding

Stichting Caritas reikt gouden ster uit aan Paerdestal

Algemeen 2.767 keer gelezen

UDEN | "Met de uitreiking van deze gouden ster willen wij onze waardering uitspreken naar Margriet en Jan van den Heuvel van de Paerdestal. Zij doen zo'n goed werk voor stichting Caritas", dat waren de lovende woorden van Wilhelmien Donkers van Stichting Caritas. Vrijdagmiddag reikte zij samen met het bestuur van de stichting voor het eerst een gouden ster uit aan de eigenaren van de Udense kledingwinkel.

De Paerdestal is al ruim twaalf jaar betrokken bij Stichting Caritas. Ze zamelen tweedehands broeken in die zij vervolgens doneren aan de stichting.

"Klanten die bij ons een broek inleveren krijgen vijf tot vijftien euro korting op een nieuwe broek", legt eigenaresse Margriet uit. De korting is afhankelijk van het aankoopbedrag. Kopen mensen een broek van 19,95 euro, dan krijgen ze vijf euro. Kopen ze een broek van 59,95 euro of meer, dan krijgen ze maar liefst vijftien euro korting. De actie loopt het hele jaar door en de klanten zijn enthousiast. "We krijgen hele leuke reacties", vertelt Jan. "Soms kennen mensen de actie niet en dan vragen we: 'levert u uw oude broek meteen in?' Dan zijn ze verbaasd, maar soms trekken ze meteen hun oude broek uit en leveren ze die in."

Voor Jan en Margriet is het vanzelfsprekend om wat voor het goede doel te doen. "Dat vinden wij erg belangrijk", aldus Margriet. "Caritas is een echte Udense stichting met het hart op de juiste plaats en die helpen wij graag een handje mee."

De kleding die Stichting Caritas inzamelt, komt ten goede aan minderbedeelde gezinnen in Uden en omgeving. Zij kunnen eens per twee maanden zes stuks kleding gratis uitzoeken. De kledingstukken die overblijven, gaan naar Roemenië. De stichting bestaat zo'n 25 jaar. Zij zijn begonnen met kleding en goederen inzamelen voor mensen in het toenmalige Joegoslavië. "Maar we hebben altijd gezegd, we moeten dichtbij niet overslaan."

Het is voor het eerst dat Stichting Caritas een gouden ster uitreikt, maar ze sluiten niet uit dat ze deze blijk van waardering vaker gaan inzetten. "Dat zou zomaar kunnen!", aldus Wilhelmien.

Broeken blijven welkom bij de Paerdestal. Kleding kan ook rechtstreeks bij Caritas worden ingeleverd. Dat kan bij een van de inzamelcontainers die bij de Udense kerken staan, maar ook van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 12.00 uur in de voormalige Piuskerk.

Meer informatie
Voor meer informatie over Stichting Caritas kijk op
www.caritasuden.nl. Voor meer informatie over de Paerdestal kijk op www.paerdestal.nl of kom langs in de winkel aan Hulstheuvel 40 A in Uden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant