Afbeelding

Kinderzittingen van Volkel groot succes

Carnaval 1.781 keer gelezen

VOLKEL | Voor de 34ste keer werden op 11 en 12 februari de kinderzittingen opgevoerd in Volkel. Het thema dit jaar was: S.O.S. op volle toeren. Tijdens drie nagenoeg uitverkochte zittingen voerden een kleine 200 deelnemende kinderen hun optredens uit.

De opening was voor jeugdprinses Anouk en Adjudante Maud. Zij riepen presentatrices Leanne en Pleun en artiestenbegeleiders Leo en Anouk op het podium. Die kwamen met een crossfiets en Solex het podium op gescheurd.

Het eerste optreden was van Buurtvereniging Lankes. Met Corry Konings en Chiel Montagne in hun midden namen zij ons op volle toeren mee met "de wielen van de bus", en Max Verstappen.

De Swifters lieten met een tweetal prachtige dansen zien dat ze nog steeds op het podium thuis horen.

De vijf dames van de Volkelse girlband Five danste prachtig uitgedost op enkele nummers van onder andere de Dolly Dots. Hier deed presentatrice Pleun ook in mee.

Buurtvereniging Onder Ons liet met behulp van een op hol geslagen draaiorgel een aantal liedjes horen uit de oude doos.

Met behulp van een op afstand bestuurbare auto werd een garde op het podium gebracht. Dit was het startsein voor het optreden van de dansgarde van de Piepers. Zij brachten hun gardedans vol passie en energie.

Toen was het tijd voor het toneelstukje Buurman en Buurman. Net als vorig jaar namen zij de zaal mee in één van hun problemen die als behulpzame buurlui gezamenlijk op ludieke manier oploste. Dit jaar was dit de ziekte van de ene Buurman, die door de andere Buurman weer met de nodige gekheid genezen werd…

Buurtvereniging Heuvelstraat / DVO kwam op, op muziek van LUV. Wel een beetje ouderwets vonden zijzelf en scratchte op de pick-up een aantal andere liedjes door. Dat dit wat steviger en moderner overkwam, was een understatement.

De dansmariekes en de jeugdraad van de S.O.S. voerden een showdans op. Met het liedje "Leef" brachten zij sfeer in de zaal en voerden hun showdans, een medley van bekende nummers, op.

Vervolgens had de S.O.S. de eer de grote Elvis Presley op het podium te kunnen verwelkomen. Of was het Andre van Duin of…. Nee het was Anna van Maasakkers. Anna doet al vele jaren mee als soliste en bracht de zaal in extase. Het was weer helemaal af. 

Buurtvereniging Volkel Zuid liet zien opgewonden aan deze kinderzitting te beginnen. Zij draaide door… Een blik in de toekomst, vliegtuigen op het podium, het kon allemaal niet op.

Imke, Tess en Jill dansten met z'n drieën op een prinsessenlied. Een prachtige dans tegen een decor van een echt prinsessenkasteel.

Vervolgens werden door Showacrobatiek de meest gevaarlijke moves gedaan. Zij luisterde de Kinderzittingen weer op met mooie en knappe acrobatische kunstjes. 

Tijdens het officiële gedeelte werden alle sponsoren en vrijwilligers bedankt. Ook werden de jeugdparen uit omliggende dorpen op het podium bedankt voor hun komst naar Volkel. Uiteraard gold dit ook voor Prins Mark d'n Urste van Volkel met zijn gevolg, het Volkelse Boerenbruidspaar. De komst van burgemeester maakte het vervolgens helemaal af.

De dansmariekes van de S.O.S. hervatte het programma na het officiële gedeelte. Zij lieten een prachtige dan zien.

De cowboys en indianen van Buurtvereniging Volkel West deden er nog een schepje bovenop. Dit grote gezelschap vulde het podium in mooie kleding met een leuke dans.

De showkrielekus dansten met een grote groep op vrolijke muziek een mooie gardedans. Door de kleding en de mooie verlichting was het een plaatje om te zien.

Vervolgens deed Max Verbeek de zaal versteld staan van zijn optreden. Het was een primeur. Live gezongen en gespeeld riep hij de zaal op om mee te zingen tijdens zijn optreden. Erg knap.

Buurtvereniging de Kapel ging op volle toeren met hun eigen Harmonie. Hun twee spreekstalmeesters vonden de eerste nummers allemaal een beetje duf en riepen de hun zwengelmeester op om de Harmonie wat anders te laten verzinnen. Want bij de S.O.S. ging het allemaal vee anders. Daarna ging het met dansen, feesten en gehos helemaal los!!

Jennelieke en Sanne gaven de zaal een kijkje achter de schermen. Achter en voor verlichte schermen lieten zij een prachtige dans zien op muziek van de spice girls.

Buurtvereniging (s)TOP ging helemaal LOS op onder andere muziek van de Snollebollekes, Marco van der Aa en Denny Christiaan.

De Streetkids lieten een moderne dans zien. Daarna gingen zij mooi geschminkt onder het licht van blacklights verder met hun spectaculaire dans.

Ook de buurtvereniging van onze jeugdprinses, Anouk, buurtvereniging Heikant / Oosterens deed mee. De meiden uit deze buurt wilden optreden met prinses Anouk. Echter die was met de "op volle toeren bus" op pad. Zij besloten een mooie dans op te voeren. Daarna was het beurt aan de jongens van de buurt. Met spannend slagwerk namen zij het over, waarna ze gezamenlijk afsloten.

De cowboys en cowgirls van Groep 8 sloten de kinderzittingen volgens goed gebruik op spetterende wijze af. Met hun grote groep en prachtig uitgedost waren zij een waardige afsluiting.

In de finale werd nog uitgebreid stil gestaan bij het afscheid van presentatrice Leanne. Die houdt het na 9 jaar presenteren voor gezien en dat kon de S.O.S. niet zomaar voorbij laten gaan. Zij werd bedankt met "de gouden microfoon".

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant