Afbeelding

Peerenboom: "Udense woningmarkt zit in de lift"

Algemeen 909 keer gelezen

UDEN | "Het gaat goed met de Udense woningmarkt", dat concludeert wethouder René Peerenboom naar aanleiding van het verschenen jaarlijkse 'Voortgangsreportage Woningbouw 2016'.

Dat geldt zowel voor de nieuwbouw als de bestaande woningbouw. Er zijn in 2016 nieuwe woningen gebouwd, het aantal transacties is toegenomen en zijn de transactieprijzen gestegen.

Peerenboom: "In 2016 is gestart met de bouw van 131 nieuwbouwwoningen, waaronder 73 koopwoningen en 58 huurwoningen. Dat zijn er weliswaar minder dan in 2015, maar het zijn er aanzienlijk meer dan het verwachte aantal van honderd woningen. En dei stijging zet door: in 2017 verwachten we ongeveer 150 woningen in aanbouw te nemen."

De meeste nieuwbouwwoningen zijn in 2016 gerealiseerd in de projecten Retraitehuis (51), Nieuw Hoeven (22), Julianastraat 9-11 (20) en Velmolenweg 'nr 19' (19). Daarnaast zijn in Uden-Zuid enkele ruimtelijke procedures opgestart of doorlopen die in 2017 zullen leiden tot de start van nieuwbouw. Peerenboom: "Ook in Park Maashorst is de bebouwing van de eerste twee kavels gestart. Voor de overige kavels in het project zijn we volop in gesprek met geïnteresseerden."

Odiliapeel
"Ook de nieuwbouw aan de Spechtenlaan in Odiliapeel is in 2016 verder ontwikkeld", vervolgt Peerenboom. "Zo is op deze locatie de bouw gestart van 2-onder-1-kapwoningen en hebben we een drietal kavels verkocht. De bouw van die drie woningen zal naar verwachting halverwege 2107 beginnen. Daarnaast zijn we volop bezig geweest met het voorbereiden van een nieuwe ruimtelijke procedures om de huidige verkaveling beter aan te laten sluiten op de woningbehoefte die in Odiliapeel bestaat. Die herverkaveling moet uiteindelijk bijdragen aan meer diversiteit. De ruimtelijke procedure die daarvoor nodig is, start een dezer dagen."

Volkel
In Volkel-West II zijn eind 2016 de laatste bouwkavels verkocht. De gemeente verwacht dat de bouw van de laatste woningen in dit project in 2017 zal starten. In totaal telt het project dan 19 nieuwbouwwoningen.

Retraitehuis
Op de ontwikkellocatie Retraitehuis ten slotte is men gestart met de bouw van 51 woningen, waaronder 18 rijwoningen (sociale huur), 24 appartementen (sociale huur) en 9 vrije-sectorkoopwoningen. Peerenboom: "Eind 2016 zijn al alle 42 huurwoningen opgeleverd. De verkoop van de 20 vrije-sector-kavels verloopt voorspoedig. Eind december waren er al 15 verkocht. Daarvan zijn er al 9 in aanbouw. Voor de resterende 5 kavels moet de koopovereenkomst nog worden gesloten, maar ze zijn al wel door geïnteresseerden in optie genomen."

Nieuwbouw 2017
"Een mooi resultaat", concludeert Peerenboom. "Voor 2017 ligt de focus wat betreft nieuwbouw vooral op de projecten Nieuw Hoenderbos in Uden-Zuid, het DICO-terrein, de Runmolen en de tweede fase van de Spechtenlaan in Odiliapeel. Verder verwachten we dat dit jaar de bouw van de eerste woningen in het project Voor Elk Wat Wils in Uden-Zuid kan starten, want we zitten inmiddels in de afrondende fase van de ontwikkeling van het bestemmingsplan. Ook op de Schepersweg kunnen weer twee families starten met de bouw van hun huis. Hetzelfde geldt voor een drietal kavels in Park Maashorst, waarmee we in de laatste fase van het verkoopproces zitten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant