Blaaskapel Panasch.
Blaaskapel Panasch.

Grensoverschrijdende aandacht voor Panasch

Algemeen 433 keer gelezen

UDEN | Blaaskapel Panasch heeft tijdens de Tettermiddag in 'hét' Udense Cafe 't Stulpke weer een daverend optreden verzorgd, samen met De Peelknijnen, De Hofkapel,Brasmasjien en Kapel 't Zootje uit Oeteldonk. Bij de start van de Tettermiddag was het nog rustig, maar al snel was 't Stulpke tjokvol met volgers van deze kappellen, en de echte Stulpers.

Blaaskapel Panasch begint steeds meer aandacht te trekken, in Uden en omstreken. Maar zelfs de muzikale uitingen van deze kleurrijk uitgedoste Udense blaaskapel reikt zelfs tot over de provincie- en zelfs tot over de landsgrenzen. De afgelopen periode vielen zij in de prijzen op de Kaaise Dweildag in Oosterhout, vielen ze bij de jury op bij het Jeroen Bosch Dweilfestival in Den Bosch, en worden ze al een paar jaar steevast als gastkapel gevraagd in Bleialf en Keulen. Er is nu ook aandacht voor Panasch vanuit Zuid-Limburg en Frankrijk. En tot verwondering van de Panaschmuzikanten worden zij nu zelfs gevolgd in Suriname. De vrolijke outfit (paars, roze en turquoise) gecombineerd met de aanstekelijke Top40-muziek en een aantal carnavaleske nummers hebben de aandacht getrokken vanuit Paramaribo. De slagwerkster van Panasch, Janne Backx, werd op straat herkend terwijl zij in Paramaribo stage loopt voor de docentenopleiding Groenonderwijs. Panasch is dan ook steeds meer te vinden op Youtube en de Facebookpagina van 't Stulpke waarop optredens worden 'neergezet'. Janne Backx toonde aan haar Surinaamse muzikale vrienden dan ook vol trots de laatste prijs die Panasch had gewonnen op de Kaaise Dweildag. Deze prijs, "D'n Theo", en sindsdien de mascotte van deze Udense blaaskapel plaatste zij dan ook vol trots op de Surinaamse grond. Er wordt nu zelfs voorgesteld dat Panasch nieuwe nummers in haar repertoire gaat opnemen met Steelbandmuziek. Het doet het streven naar de eerste echte Panasch-CD steeds meer toenemen.

Vrijdag 24 februari verzorgt Panasch, in kleinere bezetting, een optreden op basisschool De Cirkel. Zaterdag zijn zij weer te vinden langs het parcours bij de Eindhovense optocht en aansluitend bij het Braziliaans/Caribisch festival in het centrum van Eindhoven. Zondag laat Panasch zich van alle muzikale kanten zien tijdens de Udense optocht vanaf een speciaal ontworpen Optochtwagen. Zij zien niet te missen! En uiteraard spelen ze maandag weer tijdens de Baggemert en bij Toeternietoe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant