Vrijwilligers steken de handen uit de mouwen. Jong en oud helpt mee!
Vrijwilligers steken de handen uit de mouwen. Jong en oud helpt mee!

"Uden Red Sox al begonnen met verhuizing?"

Algemeen 929 keer gelezen

UDEN | Er is zaterdag 18 februari had gewerkt op de velden van honkbalclub Red Sox in Uden. Ruim twintig mensen waren in de weer met kruiwagens, harken, spades. Nee, nog niet voor de verhuizing, maar juist om de velden in orde te maken.

Het onkruid moet van het gravel verwijderd worden, het gravel moet gefreesd worden en daarna wordt een nieuwe laag gravel op de velden aangebracht. Al deze arbeid wordt jaarlijks verricht door vrijwilligers van de club met wat hulp van hovenier Jan van Gennip. De komende maand kan het gravel inklinken, zullen er nieuwe picknicktafels, natuurlijk gemaakt door een van de ouders,op het terras worden geplaatst.

Verhuizing
De gemeente werkt aan een nieuw plan voor de invulling van Park Moleneind. In het nieuwe plan zal de honkbalclub moeten verhuizen. Het is nog niet bekend waar Uden Red Sox heen verplaatst.

Dit seizoen, dat begint in april, speelt de club gewoon op Moleneind. Wellicht voor het laatste jaar, maar voor er verhuisd kan worden moet het plan Moleneind (inclusief de verhuizing van de honkbalclub) goedgekeurd zijn door de gemeenteraad.

Uden Red Sox is een kleine club met maar twee jeugdteams en twee seniorenteams. Van alle teams waren er spelers en ouders die zaterdag hielpen om het veld weer speelklaar te maken. Zelf de jonge kinderen van de senioren coach hebben de handjes uit de mouwen gestoken. "Door de goede sfeer binnen de club is er bij de Uden Red Sox geen sprake van een vrijwilligerstekort", laten ze weten.

Seizoensopening
In het weekend van 1 april houdt de club haar jaarlijkse seizoenopening. Met op zaterdag het vrienden- en familietoernooi. Een gezellig softbaltoernooi waarbij iedereen een team van ongeveer negen personen kan inschrijven. Er zijn team met en zonder honkbalervaring. Volwassenen en jeugd spelen door elkaar. De benodigde materialen worden beschikbaar gesteld door de club. Een zeer sportief toernooi waarbij het gaat om de gezelligheid. Inschrijven kan nog tot half maart. Zoals elk jaar wordt de dag afgesloten met een barbecue.

Op zondag is het meer serieuze werk. Dan hebben de senioren een honkbaltoernooi.

Competitie
Het week daarna starten de buitentrainingen en beginnen de competities. Tot die tijd zitten de leden natuurlijk niet stil. Zij trainen nu elke zondag in de zaal en hebben in maart oefenwedstrijden en toernooien elders.

"Uden Red Sox: een betrokken, gezellige, sfeervolle, kleine club, samen op weg naar een mooie toekomst!", aldus de vereniging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant