Lenette van Dongen.
Lenette van Dongen.

Lenette van Dongen op 11 maart te zien in Markant Uden

Algemeen 154 keer gelezen

UDEN | Lenette van Dongen is op zaterdag 11 maart met haar tiende voorstelling Tegenwind te zien in Markant Uden. In deze voorstelling laat ze het publiek met fenomenale zelfspot meegenieten van haar zoektocht naar rust. De grote vraag is: Vindt ze haar ZEN of houdt ze haar ZODEMIETER OP?

Op een verlaten strand loopt een vrouw keihard te zingen, maar niemand die het hoort. De storm jaagt haar stem voorbij de donkere wolken. Het kan haar niet schelen, want zij zingt niet langer voor een ander! Ze zingt omdat er eindelijk weer een lied in haar ziel klinkt. De wind is sterk en giert om haar hoofd. Ze vecht om overeind te blijven. Omdraaien en gemakkelijk voort geblazen worden naar daar waar ze vandaan komt, is geen optie. Liever vol ertegenin met volledig verlies van schone schijn dan beeldig thuis blijven zitten! De wind is sterk, maar de vrouw hervindt haar kracht. Ze spreidt haar armen en lachend roept ze: 'HA! Kom maar op. Ik kan je hebben!'
Na dertig jaar lust en last, mode en meningen, gezellige drukte en onverdraagzaamheid verlaat Lenette huis en haard in de grote stad om in een dorp dicht bij zee haar rust te vinden. Terug naar de natuur. Maar is de natuur wel die beloofde rustbrenger? Vindt ze haar ZEN? Of houdt ze haar ZODEMIETER OP?

Tegenwind is op zaterdag 11 maart om 20.15 uur te zien in de theaterzaal van Markant Uden. Tickets voor deze show kosten € 22,00 (excl. Ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant