Afbeelding

Dit is het conceptplan voor Sint Janstraat en Birgittinessenstraat

Algemeen 2.270 keer gelezen

UDEN | De afgelopen maanden is er door een projectgroep, bestaande uit belanghebbenden, in samenwerking met de gemeente een nieuw ontwerp voor de Sint Janstraat en Birgittinessenstraat gemaakt.

De buitenruimte van de Sint Janstraat en Birgittinessenstraat is aan vernieuwing toe. De verharding van beide wegen moet worden vervangen en er moeten rioleringswerkzaamheden plaatsvinden. Ook moet er een oplossing komen voor een sterk horecagebied in een goede woonomgeving.

"We hebben nu een conceptplan gemaakt dat het meest breed gedragen wordt door de projectgroep", laat wethouder Thijs Vonk. In dat plan is onder andere opgenomen dat er een flink aantal parkeerplekken op het Sint Jansplein geschrapt worden. "Het aantal parkeerplekken gaat terug van 115 naar 50", aldus Vonk. Daarnaast komen er meer parkeerplekken voor fietsen en komt er een middenberm die moet zorgen voor een grotere verkeersveiligheid. Na de herinrichting is de weekendafsluiting verleden tijd. "De weg wordt een stuk opgeschoven, zodat er meer ruimte is bij de horecagelegenheden. Daarom is de weekendafsluiting dan niet meer nodig", aldus Vonk.

Woensdag 22 februari is er een inloopavond in de raadzaal van het gemeentehuis. Deze avond wordt het ontwerp gepresenteerd aan de aanwezigen en kunnen mensen vragen stellen. Alle reacties op het ontwerp worden na de inloopbijeenkomst besproken en voorzien van een antwoord. Op basis van de ingediende opmerkingen kan het ontwerp worden aangepast. Het College van burgemeester en wethouders zal uiteindelijk het ontwerp vaststellen.

"We hopen in het najaar van 2017 met de werkzaamheden te kunnen starten", aldus Vonk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant