De fietsers zijn hard aan het trainen
De fietsers zijn hard aan het trainen

Fietsers voor het goede doel hebben zetje nodig

Algemeen 278 keer gelezen

UDEN | Rotary Uden en veertien Udense jongeren gaan samen de uitdaging aan om op 1 juni de Franse Alpe d'Huez zoveel mogelijk keren te beklimmen. Dit doen ze om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Stichting Compass Uden is op zoek naar sponsoren om de jongeren op weg te helpen naar de Franse top. Elk jaar fietst Rotary Uden mee met het bekende evenement Alpe d'Huzes, waarbij de Franse berg voor een dag wordt overgenomen door Nederlandse sporters, om onder het motto 'opgeven is geen optie' geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen.

Met project ADRES: Alpe d'Huzes traint en werkt de Udense Rotary samen met veertien Udense jongeren, om met z'n allen op 1 juni in Frankrijk het beste uit zichzelf te halen. De jongeren worden niet alleen fysiek uitgedaagd, maar worden ook ondersteund bij andere zaken die hun leven beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij financiën, studiekeuzes of het vinden van een baan.

Help de jongeren op weg
Voor veel van de jongeren is de uitdaging haast even hoog als de Franse berg zelf. Zij hebben veelal weinig fietservaring, wat ervoor zorgt dat de uitdaging nóg groter is. Onder begeleiding van twee jongerenwerkers van Stichting Compass wordt nu dan ook al intensief getraind. Stichting Compass Uden is nog op zoek naar sponsoren om de jongeren in een mooi tenue en met de juiste middelen op weg te helpen naar de Franse Alpen. ADRES staat voor Aanzetten, doorzetten, regisseren, ervaren en samenwerken en met die kernwaardes wordt de aanzet gegeven voor een positieve versnelling; niet alleen op de fiets, maar ook daarnaast. Jongerenwerkers ondersteunen de jongeren en traint ook met de groep. Dat gebeurt nu nog door te twee keer per week te spinnen bij Body Vision. Daarnaast is er een fitness-arrangement op maat samengesteld voor iedere deelnemers. Binnenkort gaat de groep daadwerkelijk de fiets op en om dat goed te doen zijn er nog wat sponsoren nodig.

Mensen kunnen vriend worden van project ADRES voor 250 euro. Daarmee worden ze genoemd op de website en in de media als steunpilaar van ADRES. Voor een bedrag van 500 euro steun je niet alleen het project, maar ben je er zelf ook een beetje bij; als gouden vriend van het project wordt je niet alleen vermeld in de uitingen, maar ben je ook met een banner aanwezig op dé berg der bergen.

Daarnaast kun je nog meedoen aan 'The Real Deal' voor het bedrag van 1000 euro. Daarmee ben je niet alleen onderdeel van het landschap met een banner, maar wordt er ook gewerkt aan iets bijzonders voor jou of jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een feestavond voor klanten, een grote schoonmaakbeurt op een bedrijventerrein of een eigenzinnige bedrijfsvideo. Alles kan en de jongeren zijn enorm geholpen met alle hulp.

Meer informatie
Interesse om deze Udense kanjers te steunen? Neem dan contact op met jongerenregisseur Mirte Romanillos (06-46608433).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant