Afbeelding

Bellen met de burgemeester: "Deur blijft altijd open voor Landerd"

Algemeen 330 keer gelezen

UDEN | Deze week in Bellen met de burgemeester vertelt Henk Hellegers onder andere over Tweede Kamerverkiezingen, de interland Nederland - België en de overhandiging van een gloednieuwe brandweerwagen.

"Om te beginnen hebben we donderdagavond een gemeenteraadsvergadering gehad waarin we hebben gestemd over de verkenning van de fusie tussen de gemeenten Uden en Landerd. In Uden werd door een overgrote meerderheid volmondig 'ja' gestemd. Helaas werd iets later op de avond in Landerd tegen het voorstel gestemd. Dat vinden we uitermate teleurstellend, want nu kunnen we op korte termijn geen stappen zetten en de verkenning doen naar een Maashorstgemeente van Uden en Landerd. Wel blijft Uden zeker openstaan voor een samenwerking met Landerd en dat zal ook in de toekomst zo blijven. Mochten ze zich bedenken, dan staat de deur altijd open."

"Verder heb ik woensdag 15 maart tijdens de Tweede Kamerverkiezingen een groot deel van de Udense stembureaus bezocht. De medewerkers zaten daar een lange dag, van 7.00 tot 23.00 uur en ik vond het belangrijk om betrokkenheid te tonen. Het is namelijk een stevige klus! Hulde aan alle mensen die meegewerkt hebben, want alles is goed verlopen. Ook hulde aan de inwoners van Uden, want de opkomst was dit jaar ontzettend hoog. Dat is wel eens anders geweest."

"Deze week heb ik ook een gesprek gehad met de voorzitter van Volkel in De Wolken. Mooi om te horen dat het programma dit jaar weer goed in elkaar zit. 28 mei wordt het evenement weer als vanouds gehouden mét vliegshow en dat is natuurlijk fantastisch. Hopelijk wordt het weer een groot succes."

"Ook heb ik gepraat met de lokale omroep Skyline. Door de vorming van Meierijstad moeten zij een nieuwe zendmachtiging aanvragen. Maar in die gemeente opereren drie lokale omroepen. Die gaan meer samenwerken en ook professionaliseren. Daar is wat extra geld voor nodig en dat wordt nu aan de gemeenteraad voorgelegd. Wij steunen Skyline graag, want we zijn erg tevreden over het functioneren."

"Dinsdag ben ik aanwezig geweest bij de interland Nederland - België voor spelers onder de 17 jaar. Dat was een mooie wedstrijd die Nederland met 2 - 0 heeft gewonnen. Ze hebben zich inmiddels geplaatst voor het Europees Kampioenschap in Kroatië. Vrijdag heb ik nog geluncht met officials van UEFA en zij hebben laten weten erg tevreden zijn over Uden en de rol van UDI'19. Dat is natuurlijk erg fijn om te horen. Bovendien leveren deze wedstrijden ook veel op voor de horecaondernemers in Uden. Het is een win-win situatie."

"Tot slot heb ik vrijdagavond een nieuw voertuig van de brandweer onthuld en daarna officieel overgedragen aan de vrijwilligers. Prachtig om te zien dat er in Uden zoveel vrijwilligers bij de brandweer actief zijn!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant