Afbeelding

Dierenopvangcentrum Hokazo zet dieren in het zonnetje

Algemeen 131 keer gelezen

UDEN | Deze week in het nieuws van Hokazo schenkt het dierenopvangcentrum aandacht aan 'senioren en kneusjes' en stelt kater Toon, het asieldier van de week, zich voor.

Hokazo probeert voor iedere hond of kat het best mogelijke thuis te vinden. Omdat sommige dieren wel wat hulp kunnen gebruiken, zetten ze deze beestjes wel eens extra in het zonnetje, zodat ze nét dat zetje krijgen dat ze nodig hebben. "Onlangs hebben we besloten de senioren en kneusjes (zelf noemen we ze liever kanjers) wat meer aandacht te geven. Onze kanjers kunnen op allerlei manieren net even anders zijn dan de rest, maar ze zijn zo de moeite waard. Het is niet zo dat we onze kanjers kwijt willen, maar ook zij verdienen een eigen plekje waar ze een heerlijk en onbezorgd leven kunnen leiden. Juist omdat ze zo bijzonder zijn", aldus Hokazo.

Asieldier van de week
Neem nu bijvoorbeeld Toon, het asieldier van de week. Toon is een stoere kater van bijna zeven jaar. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, hij is FIV positief. Dit virus is alleen besmettelijk voor andere katten. Op dit moment gaat het top met Toon! Hij houdt van spelen op zijn tijd, maar hij komt ook graag bij je op schoot zitten. Toon heeft zo nu en dan zijn nukken. Dan wil hij nogal eens zijn nagels of tandjes gebruiken. Hij bedoelt het niet kwaad, hij kan soms wat lomp doen. Toon zoekt een huisje waar hij binnen mag wonen en waar geen andere katten of kleine kinderen zijn.
Voor meer informatie kijk op www.dierenasiels.com en www.facebook.com/hokazo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant