Foto: Jan van der Steen.
Foto: Jan van der Steen.

Besmetting MRSA-bacterie in ziekenhuis Bernhoven in Uden

Algemeen 1.443 keer gelezen

UDEN | De besmettelijke MRSA-bacterie is aangetroffen op de afdeling chirurgie van het ziekenhuis Bernhoven in Uden. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigd. 

Zeker één patiënt en een medewerker zijn besmet. Er wordt nu verder onderzoek gedaan. Dat duurt nog zeker 48 uur, pas daarna kan worden vastgesteld hoe groot de besmetting is.
Waar een MRSA-besmetting precies ontstaat, is moeilijk te achterhalen. Meestal wordt deze overgedragen door patiënten/cliënten of medewerkers die in een besmette omgeving zijn geweest. Niet alleen de patiënt/cliënt, maar ook zijn omgeving kan besmet raken. De bacterie nestelt zich in vezels van beddengoed, gordijnen, kleding en schoeisel. Ook houdt deze zich op in stof, op vloeren, muren en plafonds en voelt zich zelfs thuis op beddenframes, wastafelkranen, afstandsbedieningen, deurknoppen en lichtschakelaars. De bacterie verspreidt zich via luchtkanalen, stof, huidschilfers en contact met besmette personen en voorwerpen. Nieuwe besmettingen kunnen zo vrij gemakkelijk ontstaan.
Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis heeft de besmetting op dit moment geen gevolgen voor de andere patiënten op de afdeling. Zij mogen bezoek ontvangen, maar die moeten wel goed hun handen wassen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant