Afbeelding

Uden-Oost gaat water drinken

Algemeen 307 keer gelezen

UDEN | De start van de lente; een uitstekend begin voor alle kinderen in Uden-Oost om vaker water te drinken.  Alle basisscholen in Uden-Oost (Camelot, De Palster, De Springplank, De Vlonder en De Zevenster) en de daaraan verbonden kinderopvang, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang vervangen zoet drinken voor water. Water drinken is lekker, gezond, goedkoop en duurzaam.

In de maand maart worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd in Uden-Oost: spuiten van clean graffiti op het schoolplein, waterspelletjes tijdens de gymles, lessen over water en een sponsorloop bij Camelot op vrijdag 24 maart. Natuurlijk geven leerkrachten en leidsters zelf ook het goede voorbeeld en stimuleren zij het drinken van water in de klas, tijdens pauze, gymles en naschoolse sport. De bidons die alle kinderen van Brabant Water hebben gekregen, maken het nog gemakkelijker om water te drinken.

Acht suikerklontjes per dag door gezoete dranken
Nederlandse kinderen (7-18 jaar) krijgen gemiddeld acht suikerklontjes per dag binnen uit zoete dranken. Om dit te verbranden, moet een kind van twaalf jaar 19 minuten fietsen, 12 minuten voetballen of 11 minuten zwemmen. JOGG-Uden (Jongeren Op Gezond Gewicht) vindt het daarom belangrijk dat kinderen en hun ouders ook thuis, op het werk, onderweg of tijdens het sporten meer water gaan drinken. Niets lest je dorst beter en het is ook nog eens gratis en gezond.

JOGG-Uden
JOGG-Uden wil het drinken van water stimuleren bij jeugdigen (0-19 jaar) en hun ouders. Om jongeren in Uden op gezond gewicht te houden, heeft de gemeente Uden voor de JOGG-aanpak gekozen. JOGG is een meerjarige, integrale aanpak die ervoor zorgt dat iedereen in de wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor iedereen zo gemakkelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken.

JOGG-Uden richt zich in eerste instantie op Uden-Oost, omdat de overgewichtscijfers in dit gebied hoog zijn, maar vooral omdat deze wijk al enthousiaste JOGG-partners heeft die aan de slag willen met een gezonde leefstijl. Uiteraard mag iedereen zich aan sluiten bij JOGG. Wilt u ook aan de slag met het thema DrinkWater of een gezonde leefstijl bij uw kinderdagverblijf, school, sportvereniging, buurtvereniging of bedrijf? Neem contact op met JOGG-regisseur Leny van Gemert via leny.van.gemert@uden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant