Afbeelding

Kinderen ruimen op in kader van Opschoondag

Algemeen 274 keer gelezen

UDEN | Er werd woensdag hard gewerkt rondom de basisschool De Palster in Uden. In het kader van Nationale Opschoondag gingen kinderen van groep zeven en acht aan de slag om hun omgeving op te ruimen.

"Kijk eens hoeveel afval wij al opgeruimd hebben!", roept een groepje kinderen enthousiast. Het was woensdag een perfecte dag om buiten op te ruimen. Het zonnetje scheen en dus hadden de kinderen er zin in. Gewapend met prikkers, handschoenen en vuilniszakken gingen ze het park in.

"Wij doen met onze school mee aan dit initiatief, omdat we van de natuur houden", legt juf Marjon van der Wijst uit. "De kinderen vinden het ook leuk. Eerst hadden ze zoiets van: moet dat?! Maar dat werken met die prikkers vinden ze wel heel leuk!" Marjon verbaast zich regelmatig over het zwerfvuil dat overal rondslingert. "Als je op de snelweg rijdt, weet je soms niet wat je ziet. Verpakkingen van fastfood en ander afval wordt gewoon uit de auto gegooid. Zonde, bewaar het even tot thuis en gooi het in de prullenbak."

Dat probeert de juf haar kinderen te leren en met succes. "Ik gooi eigenlijk nooit iets op de grond. Als ik een papiertje ofzo heb, dan bewaar ik het meestal in mijn zak en gooi het later weg", vertelt de elfjarige Nienke. Haar klasgenootje Seven (11) geeft eerlijk toe dat ze wel eens een kauwgom op straat achterlaat. "Eigenlijk moet ik dat niet meer doen", constateert ze.

Voorbijgangers moedigen de kinderen enthousiast aan. "Goed bezig!", roept een man op de fiets. Even verderop zit Rico Carri, hij werkt bij de IBN en wordt helemaal vrolijk van de opruimende kinderen. "Fantastisch dat ze dit al op jonge leeftijd meegeven", zegt hij terwijl een aantal snoeppapiertjes van de grond raapt. "Ik ruim dit stuk zelf ook wel eens op en de hulp is erg welkom!"

Nationale Opschoondag vindt officieel plaats op zaterdag 25 maart. Dan worden er op diverse locaties in Uden activiteiten gehouden om de buurt netjes te houden. Onder andere in de wijk Germenzeel en op het Dico-terrein gaan dan fanatieke vrijwilligers aan de slag.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant