Sofie van den Krommenacker.
Sofie van den Krommenacker.

Sofie van den Krommenacker gaat samenwerken met Markant

Algemeen 1.146 keer gelezen

UDEN | Sofie van den Krommenacker en Markant Uden gaan voor het volgende seizoen een nieuwe samenwerking aan. Van den Krommenacker Theaterproducties wordt het huisgezelschap van Markant en brengt in theaterseizoen 2017-2018 maar liefst drie producties op de planken. Twee toneelvoorstellingen voor volwassenen en een familievoorstelling.

Sofie van den Krommenacker is een bekend gezicht in Uden en zit inmiddels al 25 jaar in het vak. Zo werkte ze veel samen met Kunst & Co en was ze artistiek leider bij Theater Naat Piek. Afgelopen juli startte ze haar eigen bedrijf Van den Krommenacker Theaterproducties. In haar producties slaat ze een brug tussen amateur- en professioneel toneel. Er wordt gewerkt met professionals en ervaren amateurspelers.

ie en Markant voerden de afgelopen tijd een aantal gesprekken over de Kleine zaal in Markant. Afgelopen jaar vond de try-out van deze nieuwe, intieme setting plaats en aankomend seizoen is er al een volledige kleine-zaal-programmering! Sofie gaf aan graag een productie te willen maken voor deze zaal. Programmeur van Markant Dries Floris was direct razend enthousiast en stelde voor om dan meteen meerdere producties te brengen. En zo werd het idee van een huisgezelschap geboren.

Sofie vertelt: "Ik ben in Uden een vertrouwd gezicht en hoop dit ook voor de gasten van Markant te worden. Er ontstaat op deze manier een soort 'toneelhuis' binnen Markant, met een eigen gezicht en een sterke lokale binding. Ook de acteurs die bij ons spelen komen namelijk uit de regio. Zo spelen bijvoorbeeld Noortje Claassen uit Uden en Pamela Morris (bekend van Naat Piek) mee en ook de Osse professional Sharon Neelen. Onze voorstellingen bieden een verrassende aanvulling op het aanbod van Markant. We gaan spelen in een knusse setting, elke keer met 2 tot 4 spelers. Zo maken we letterlijk en figuurlijk 'op-de-huid-theater' en dat past perfect in de Kleine zaal. We richten ons op de toneelliefhebber die wil genieten van theater dat raakt, schuurt, doet glimlachen en slikken"

Van den Krommenacker brengt in seizoen 2017-2018 'Lied van een vreemde', over keuzes maken op cruciale kruispunten in het leven (29 en 30 september), 'Gewürztraminer', een zwartgerande grimmige relatiekomedie (29 en 30 december) en de familievoorstelling 'Nachthemel', gebaseerd op het beroemde sprookje 'De Kleine Prins' (29, 30 en 31 maart).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant