Tycho Meulebeek.
Tycho Meulebeek.

Udense Tycho Meulebeek is op trainingsstage in Barcelona

Algemeen 504 keer gelezen

UDEN | De Udense schoonspringer Tycho Meulebeek vertrok zondag 12 maart naar Barcelona. Hij vertelt over zijn ervaringen.

Met wie ging je en wat ging je daar precies doen?
"Met het Nationale Jeugd team en de Senioren selectie vertrokken we voor een week trainingsstage naar Barcelona. We hebben hier een week heel hard getraind als voorbereiding op de komende wedstrijden."

Hoe zagen jouw dagen eruit tijdens deze trainingsstage?
"In de ochtend stonden we op een normale tijd op en gingen we eerst met zijn allen ontbijten. Om 09.00 uur werden we in het zwembad verwacht voor een gezamenlijke warming up en daarna trainden we tot 12.00 uur in het water. Op dinsdag en donderdag hadden we eerst een uur krachttraining en gingen daarna naar het water. Na de training hadden we lunch en even tijd om te leren en ons te ontspannen. Om 15.00 uur stonden we opnieuw klaar voor een gezamenlijke warming up en trainden dan tot 18.30 uur in het water. Daarna lekker opfrissen en met zijn allen warm eten. Na het eten waren we met onze juniorengroep nog even samen om iets leuks te doen. We gingen redelijk op tijd slapen zodat we de volgende ochtend weer fris en uitgerust er tegen aan konden."

Wat heb je geleerd?
We hebben vooral heel veel ons huidige programma getraind, verbeteren en herhalen, maar ook het maken van deze lange trainingsdagen is een ervaring die we opdoen en waar we veel van leren. Ik ben natuurlijk gewend aan lange dagen maar op deze manier in een ander zwembad kijken we er toch weer heel anders tegenaan. Ik heb veel geoefend op mijn schroefsprongen, die vind ik moeilijk en door heel vaak te herhalen en de tips toe te passen die je krijgt van je coach gaat het steeds een stapje beter.

Wat staat er binnenkort nog voor je op het programma?
Op 4 april vertrekken we naar Bergen in Noorwegen met het Nationale Jeugd Team voor de Bergen Open. Ook hier gaan we een week naar toe en zodra we terugzijn ben ik nog enkele dagen thuis en dan hebben we de Amsterdam Diving Cup. Daarna maken we ons op voor de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant