Gemert doet het zondag zonder de geschorste Jens Leijten (hier scorend tegen Blauw Geel)
Gemert doet het zondag zonder de geschorste Jens Leijten (hier scorend tegen Blauw Geel)

Aantal tegengoals grootste zorgpunt voor Gemert

Voetbal 249 keer gelezen

GEMERT| Gemert speelde sinds mensenheugenis altijd een conventioneel 4-3-3 systeem. Dus gewoon een nummer tien, een diepe spits, een links- en rechtshalf en twee vleugelflitsers aan de lijn. Hier kwam vorig jaar ook verandering toen men vaak koos om te spelen in een ruit. Een smalle ruit om precies te zijn. In een zo'n formatie acteren houdt in dat er 4-4-2 wordt gespeeld. Dit seizoen is de nieuwe trainer Dennis Dekkers aan de gang gegaan met 3-5-2. 4-4-2 of 5-3-2. 

Aan het begin van het jaar leek het erop dat dit ten koste zou gaan van het scorende vermogen. Gemert stond goed en kreeg aanvankelijk slechts goals tegen door middel van dubieuze strafschoppen en verdwaalde van richting veranderde afstandsschoten. Langzaam maar zeker kwam hier echter verandering in. Gemert bleek toch best wel te kunnen scoren, hoewel er ook nog veel gemist wordt, maar achterin regent het de laatste tijd tegengoals. Waar het aan ligt? Trainer Dennis Dekkers breekt er zijn hoofd over. 

IFC

Zondag komt IFC naar Gemert toe. Het zou mooi zijn als de zwart-witten eindelijk eens in 2017 een potje voetbal weten te winnen. Gemert moet het wel zonder Jens Leijten en Yoeri Vissers doen. Beide spelers zijn geschorst. Daarnaast komt dat Davy Vermeulen en Mark van Dijk kampen met een blessure. Rick Wijnen verblijft in het buitenland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant