Ook dit jaar opent Hellegers het evenement Volkel in de Wolken.
Ook dit jaar opent Hellegers het evenement Volkel in de Wolken.

Hellegers: "Ik ben blij dat de vliegshow terug is"

Algemeen 297 keer gelezen

VOLKEL | Volkel in de Wolken komt dit jaar terug met een spectaculaire vliegshow. En daar is ook de burgemeester van Uden, Henk Hellegers, ontzettend blij mee. "Na de onderbreking van vorig jaar ben ik blij dat Volkel in de Wolken terugkeert zoals vanouds."

Hellegers bezocht het evenement voor het eerst in 2009.

"Ik heb acht keer kunnen genieten van de vliegshow. Vorig jaar was ik er natuurlijk ook, maar dat was wel een hele andere editie. Dat vond ik erg jammer. Ik heb ook meteen tegen de organisatie gezegd: 'ga niet bij de pakken neerzitten en ga gewoon door!'" En dat hebben ze gedaan. Dit jaar keert het evenement terug, misschien wel groter dan ooit. "Misverstanden zijn uit de weg geruimd en Volkel in de Wolken kan weer jaren vooruit", zegt Hellegers.

De burgemeester probeert de organisatie op verschillende vlakken te helpen. "Eigenlijk loopt het meestal wel op rolletjes, maar als er iets is, dan kunnen ze zeker bij mij terecht."

Loopings
Wat het persoonlijke hoogtepunt was voor de burgemeester? "Moeilijk te zeggen, ik geniet ieder jaar van het complete plaatje. Als ik toch iets moet noemen dan was die keer dat ik meevloog met een kunstvliegtuigje wel heel bijzonder. Dat was niet op de dag zelf, maar in de aanloop daar naartoe. Dat was uniek om mee te maken. We hebben zelfs een aantal loopings gemaakt. Dat maak je nooit meer mee!"

Trots
Dat de Udense burgemeester trots is op het evenement mag duidelijk zijn. Niet voor niets nodigt hij een aantal bijzondere gasten uit. "Sowieso de burgemeester van Lippstadt in Duitsland, maar ook de burgemeester en wethouders van het Belgische Turnhout. Dit jaar vieren we honderd jaar Vluchtoord. Dit evenement heeft daar natuurlijk niet direct iets mee te maken, maar we hebben inmiddels zo'n warm contact dat ik het erg leuk zou vinden als zij erbij zijn."

Hellegers is vooral te spreken over de samenwerking tussen de Volkelenaren en de Vliegbasis. "Het is een typisch evenement voor deze gemeente; het zet Volkel echt op de kaart. Ik vind het fantastisch om te zien dat er zoveel vrijwilligers aan mee werken en elk jaar de schouders eronder zetten om er een mooi evenement van te maken. Daarnaast is het natuurlijk ook prachtig dat de Vliegbasis zoveel medewerking verleent en alle faciliteiten beschikbaar stellen."

Startschot
Het is inmiddels een traditie dat de burgemeester het startschot lost. Dat zal dit jaar niet anders zijn. "Hopelijk werkt het meer een beetje mee en kunnen we genieten van een prachtig zonnetje. Dat geeft het evenement net even dat beetje extra!", aldus een positief gestemde Hellegers.

Meer informatie
Volkel in de Wolken wordt gehouden op zondag 28 mei. Voor meer informatie over het evenement kijk op www.volkelindewolken.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant